Nejste přihlášen/a.
V záložním zdroji Back - UPC ES 700 jsem měl 15 roků baterii. Ted mi začala blikat červená kontrolka špatná baterie a baterie byla bez proudu a nešla nabít. Přesto jsem na ni naměřil napětí 12,9 V. Dočetl jsem se, že má mít 13V. Dal jsem novou a vše bylo OK. Proč stará baterie nefungovala?
Pogratuluj si, že ta původní baterie vydržela 15 roků a pomalu začni šetřit na tu následující.
Každá baterie s kyselinou časem ztrácí kapacitu. U nynějších baterií je běžná doba "funkčnosti" 3 až 5 roků. Všechno co je nad 5 roků je málem zázrak.
V autě ti taky baterka vydrží možná 5 roků, když se o ni staráš.
Tak, tak - nejde o napětí, ale o kapacitu. Napětí naprázdno může být téměř nominální, ale zvětšuje se vnitřní odpor a klesá kapacita. Taková baterka se pak rychle nabije, ale ještě rychleji vybije.
Kromě toho si UPS automaticky kontrolují kapacitu / vnitřní odpor baterie jejím zatížením a měřením proudu - tahle UPS v denním i týdenním cyklu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.