Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabízí se upgradovat w10, dá se tomu důvěřovat

Od: sva odpovědí: 16 změna:

Naběhlo mi teď, že do 15/10/ 25 byl můj ntb bezpečný a nyní je třeba upgradovat pomocí návodu na Windows 11.

Nevím, A/ jestli je to důvěryhodné a za B/ jestli to zvládnu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

5x

> Nevím, A/ jestli je to důvěryhodné
Nevím, co vám naběhlo, pokládal bych to za nedůvěryhodné.

Každopádně doporučuji upgrade na win11, ale z důvěryhodného zdroje, začít na microsoft.com/...

mll

Přesně tak, základem je cokoliv, co odněkud vyběhne považovat za nedůvěryhodné. Ať je to pop-up na obrazovce, SMS, email, ...

bear
hodnocení

2x

C/ jestli to zvládne HW notebooku, protože W11 vyžadují TPM

nvunadechvydech

co to jeTMP?

jir
TPM je bezpečnostní čip. Bez něj by nemělo jít W11 nainstalovat. Nicméně to jde obejít a W11 tak může běžet i na 12 let starém notebooku.
mll

TPM=Trusted Platform Module

Na deskách je na něj konektor už odedávna (dal se zneužít k připojení různých věcí, ale co je to TPM do jedenáctek nikdo normální nevěděl), ovšem jedenáctky ho musí mít přímo v desce ne odpojitelný. Ten požadavek na připájenou RAM snad už padnul (vycházel z představy, že kdyby útočník zmrazil paměti tekutým dusíkem, dokázal by je ještě pár minut možná desítek minut po vypnutí přečíst a domoct se citlivých dat). Takže jen to TPM.

hodnocení

1x

upgrade ve win prostředí jsou v pohodě

ortopet
hodnocení

0x
Kde ti to naběhlo?

hodnocení

0x
Win 10 k danému datu přestává MS podporovat, takže půjde o zranitelné prostředí.
roman0

To není úplně pravda, protože MS prodloužil aktualizace W10 až do 13.10.2026.

halamus

Ale to není automaticky, ani na jedno kliknutí, je potřeba se zaregistrovat.
microsoft.com/...

Zkušenost s tím nemám, mám pár měsíců starý PC s win 11.

roman0

Já nepíšu, že to je automatické. Ano je potřeba splnit registraci. Jen, že když nejde nainstalovat W11 kvůli HW, tak není kam spěchat a je tu tato možnost. Co se týče funkčnosti není problém.

hodnocení

0x

Asi před 14-ti dny jsem tuto nabídku aktualizace na Win11 realizoval na dvou NTB. Trvalo to na každém +- hodinu a bylo to absolutně bez problému. Dokonce zůstala zachována i původní plocha z Win10 a veškeré soubory a nastavení (mail, office) také zůstaly beze změn. Jediné co jsem udělal, že jsem oba po instalaci přepnul na místní účet. To už je ale věc každého uživatele zda se bude připojovat k účtu M-softu nebo k místnímu.

555

Účet microsoft vůbec není potřeba. Kdo ho v PC nechce, tak je možné provést aktualizaci pomocí instalačky vytvořené přes Rufus a k aktualiizaci potom nepotřebuje ani TPM 2.00.

mll
hodnocení

0x

Začal bych zálohou stávajícího stavu. Pak když se cokoliv podělá, je kam se vrátit.

Osobně jsem konzerva a používám počítače se soudobým systémem z doby jejich vzniku (veškeré aktualizace jsou podle mě k horšímu), takže mám windows 95 mám dvoulitry, mám XP, mám i Visty, mám sedmičky (pak jsem přešel na linux, takže osmičky ani devítky nemám, mám jedny desítky na notebooku). Linux jsem na jednom počítači asi přes 2 roky aktualizoval jen proto že jsem ten předchozí zbořil nějakými neopatrnými zásahy (jinak i ten mám z doby instalace každého jednoho počítače).

Ale kdo se bojí, že se mu hackeři dostanou na bankovní nebo fejbůkový účet, ať si klidně udržuje systém aktuální.

hodnocení

0x

Pozor pri upgrade z WIN 10 na WIN 11. WIN 11 je len 64 bit. ak máte WIN 1O 32 bit,tak záloha a čistá inštalácia WIN 11. Pri VIN 10 64 bit, nie je potrebná záloha a postup je podľa microsoftu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]