Nejste přihlášen/a.
Měl jsem mnoho let počítač s win 10, na dosloužil. Windows 10 bez problémů, není předmětem otázky. Občas jsem nabotooval Live CD/DVD, abych věděl, jak ty Linuxy vypadají" a taky nedaří se mi na občasné courání po podezřelých a pochbných stránkách Internetu.
Nyní mám nové PC s Windows 11 spokojenost, ale nedaří se mi spustit žádný Live Linux. Bootovací sekvence je pravděpodobně dobře, pokud je CD nebo DVD v mechanice, bliká čteci dioda, ale obrazovka je černá
Jako laik tipuji:
- staré "linuxy", cca 10 let si nerozumí s novým hardwarem, procesor? grafika? Display Port?
- musím ještě cosi nastavit v BIOSu
Do myste mi doporučili.
Řšení tohohle problému má pro mne nízkou prioritu.
Říkal jsem si, zkusím Live Linux z CD/DVD a pokud to nějak pojede, vyzkouším něco nového z flešky. Protože to u mne má nízkou prioritu, nic jsem zatím nezkoušel.
O Secure Boot/UEFI jsem kdysi četl, že je třeba něco nastavit, když tak pogůgluju. Pravděpodobně zítra (dnes určitě ne) kouknu do nastavení, opíšu a dám vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.