Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

z čeho hraje zvuk v browseru, žádný tag audio

Od: herd® odpovědí: 4 změna:

prosim, na stránkách rozhlas.cz (a spoustě jiných určitě), když si pustim audio k článku, nikde ho v prohlížeči nemohu lokalizovat, zodpovědný tag AUDIO a je zlovůli HTML kodérů, jak to bude hrát a jaké mi milostivě dovolí ovládací prvky.

Normálně jsem zvyklý, když na webové stráce hraje zvuk, a chci mu přijít na kloub (třeba rychlost změnit nebo juknout na SRC nebo <source>;), dám Shift F12- webová konzole a najdu tag audio

dokonce jsem zkusil document.queryselector("audio")

dokonce jsem z Elements vymyzal celé BODY a hrálo to dál

jak je to řešené, že to hraje a není to v D.O.M.?

PS: prohlížeč sice ukáže vpravo od řádku ikonu tříčáry překrytou notou ale ta dovolí jen pauzu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dejte adresu (URL) dotyčné stránky.

Audio se obvykle svěří javascriptu, který otevře přehrávač.

hodnocení

pardubice.rozhlas.cz/...

/ pro doplění, ani IFRAME tam není

Je to javascript - metoda: get; cause: media;

stream zde

portal.rozhlas.cz/...

mll
hodnocení

0x

Někdy jsem se v tom zkoušel vrtat, teda zabil jsem tím odpoledne. Našel jsem spoustu zaručených návodů, jak stáhnout audio, právě (vyhledáním potřebného datového proudu a jeho stažením přes wget), ze kterých žádný nefungoval (zřejmě jsem tomu dost nerozumněl) a nakonec jsem prostě zvuk nahrál v audacity (prostě v jednom okně audacity, který nahrával systémový zvuk a ve druhém prohlížeč, který ho produkoval). Asi to má český rozhlas udělané nějak, aby to takovým lidem znesnadnil, přitom kdysi dávno měl u pořadů normálně odkaz na stažení v MP3 a dalších formátech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]