Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechystá seznam zase nějakou habaďůru(login)

Od: herd® odpovědí: 31 změna:
Nechystá seznam zase nějakou habaďůru? Telefon jsem jim nikdy neprozradil ani nezadával druhou adresu, natož jiné údaje. ale dnes PO loginu se mi objeviloNechcete uvádět telefon? Chápeme. Svůj účet můžete chránit i jinak - přes Bank iD nebo MojeID. Abyste měli vždy cestu zpátky do vašeho úč...Přidat BankIDPřidat MojeIDVyřeším příště ---!toto jsem dalnic z toho -těch dvou-nemam
doplněno 24.09.25 18:11:

jejda, nějak mi to celé vykostilo formátování otázky. uprostřed byla citace toho textu ohraničená "objeviloNech" a "úč...", následoval seznam tří možností

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle se mne objevuje cca 1-2x měsíčně. odkliknu že nechci a pokračuji dále.

mll

1-2x týdně možná častějc. Teď jen nahradili klasickou hlášku různými vtipy.

bear
hodnocení

2x

Chápete, že nadáváte na službu, kterou máte zcela zdarma?

Krom toho, proč nepřejít na něco modernějšího. Třeba gmail.

Když něco dostáváte zdarma, tak jste zboží vy.

Stará obchodní zásada platí na Seznam víc, než kdekoli jinde,;)

bear

Ale rozhodně nemám nůž na krku ;).

Zodpovědnější je mít Thunderbird a poštu si přeposílat na disk do svého počítače. Taky se může stát, že tě seznam vykopne a pak nemáš přístup k mnoha mailům (mnohdy faktury z eshopů, fotky od přátel, přihlášení a registrace na jiné weby, atd...)

Ale mám.*smich*

Proto je můj e-mail na seznamu jen pro pochybné weby, atd..., a hlavní mám jinde;)

Jinak, Thunderbird to jistí ze všech stran.

Thunderbird je něco jako Outlook?

hodnocení

outlook bez komentáře, protože to asi může být i výc významů než jen alternativa thunderbirdu = emailový klient.

za mě je outlook e-mailový masochismus

thundebird ~ the bat ~ fairmail ~ Apple® Mail

bear

Milan, ano.

Jen není od Microsoftu a je propracovanější. Navíc jede i pod Linuxem.

...

Co nemám "pod polštářem", ale někde na cloudu, tak jako kdybych neměl. Jak zkončilo uložto, kukajto, tak bude následovat i prehraj to, webshare a jiné weby. Kdo nemá staženo na svém disku v bezpečí, tak jako by neměl. Taky se může stát, že seznam zachvilku bude vyžadovat dobrovolnou platbu, kterou bude vymátat v rámci odblokování účtu a přístupu k emailům. Spoustu lidí namlsal a hodně lidí jsou konzervativní a tzv. jsou zvyklí, takže to rádi dají.

Kdo bude mít poštovního klienta a staženou poštu, tak jim zamává a půjde vpodohě jinam a nebo si zaplatí vlastní server na maily.

Stejně tak nebude mít problém si přehrát oblíbené filmy, když je bude mít stažené na disku a proč platit za nějaké filmy, které jsou každoročně v TV a mnohdy už na ně nejsou ani autorská práva, jak jsou letité a ohrané. Viz. pohádky o Vánocích nebo česká klasika.

Kdo je trošku chytrej, tak má doma třeb NAS server a na něm vše co potřebuje mimo online svět.

Kdo spoléhá na vzdálené servery a jejich dobrodění, z mobilu a PC má jen přístupový terminál, tak je náchylnější k manipulaci od těchto poskytovatelů služeb.

Děkuji za vysvětlení občas ale nerozumím něčemu. Ale to nevadí, já to s Outlookem dožiji.

bear

NAS server je vpodstatě něco jako flash disk s daty (co máš, fotky, pdf dokumenty, skeny, filmy, rodinná alba, videa, ...), který je připojen doma v síti (tedy ne k jednomu PC) a tak se na něj pohodlně dostane celá rodina z mobilů, notebooků, tabletů, atd...

cloudové úložiště je vpodstatě to samé, akorát neleží ty disky u tebe doma na skříni jako ten NAS, ale leží někde ve světě (třeba google má svoje servery v USA třeba v Oregonu - datová centra) a lidi na ně mají přístup přes internet.

...

Seznam má servery v Horních Počernicích.

Tvůj thunderbird bude mít úložiště na tvé PC na tvém disku doma v "bezpečí" (pokud tedy zálohuješ, kdyby ten PC kleknul).

Proto i většina firem má svá firemní data v rámci firmy na svých serverech.

@bear:

Jaké zdarma? Seznam má vaše údaje.

Proč by měl být GMail modernější?

bear - srovnávat NAS a flash disk je nesmysl. NAS, pokud má více disků a v konfiguraci zrcadlení, tak jsou soubory dobře zálohované, narozdíl od flešky, která je nejzranitelnější médium, vhodné tak akorát pro krátkodobý přenos souborů. Často se fleška porouchá a máte hotovo.

bear

Mě to říkat nemusíš. Já jen chtěl vysvětlit, že je to jen úložiště. Stejně jako CD nebo SD karta ve foťáku. Jen je prostřednictví LAN sítě pro více uživatelů místo USB či jiného rozhraní pro jedno zařízení, jednoho uživatele, kde se zrovna ta flashka píchne.

Pochopitelně hardisky v RAIDU v rámci NAS je to nejlepší řešení, co můžou lidi udělat.

Bohužel z praxe vím, že mnoho z laiků drží data na USB flashkách i nevalné kvality a značek a v principu o data pak postupně přichází.

bear

Jaké má seznam moje údaje?

Telefoní číslo anonymní z dobíjecí SIM z trafiky?

Uživatelské jméno bear2587?

To toho o mě ví?

Jestli jim někdo píše pomalu i kolik měří a Váží, tak je to jeho blbost a nebo dá do profilovky foto ksichtu.

Však proto chce pořád víc, třeba bankovní identitu :)

bear - tobě to říkám, protože ty to formuluješ jako srovnání.

ferax, bear: RAID není záloha. Je to jen zrcadlení disků jako ochrana proti fyzickému poškození jednoho z nich.

Záloha disku je na odděleném záložním médiu a slouží k tomu, když se data na PC úložišti (NASu) poškodí nebo ztratí. Pokud se toto stane na jednom z disku RAID, projeví se to i na dalších discích v poli.

Takže i když máde RAID server, musíte ho zálohovat.

bear

Stačí včas sledovat SMART a disk včas z RAIDu 1 vyhodit páni školitelé *mir*

ernie - od toho je právě to zrcadlení. Když se jeden disk poškodí, o soubory nepřijdeme, disk se vymění a vše je OK.

@ferax RAID není záloha. Záloha je to, jak máš uloženy záložní soubory bokem.

Příklad. Máš dva disky v RAIDu. Omylem si ty nebo systém smažeš nebo poškodíš soubor. To smazání (nebo jakákoli změna souboru) se tedy projeví na obou RAID discích = zapisuje se na oba stejně. Obnovení takového souboru je možné jen ze zálohy, která je mimo počítač a tedy se ta změna v nich neprojevila.

Ano, v případě poškození disku jako železa je to v pořádku, ale není to záloha souborů jako taková.

Navíc zálohy mají své verze. Můžeš se vracet v čase a jak daleko záleží na velikosti disku, četnosti zápisů a zálohování.

hodnocení

2x

Já nemám žádný problém se seznamem...

hodnocení

to je divné a máš účet na seznam a přihlašuješ se na novinky a pod?

Navštívit tyto weby je noční můra, třikrát to přesměruje, pak se to cyklí, je nutné přijít, jaké cookies vypnout a které ne, aby se ne necykliklo, pak ještě blokace reklam toho čokla rozdráždí až chrlí čínský čaj a zákaz cookies některé weby domrví do nepoužitelnosti a furt musím ladit, jak ty jejich čmuchalské skripty vykostit, aby nedělaly paseku v prohlížeči a když to jde tak třeba funguje jen root url (/) daného webu a reload přesměruje na estébáckou výzvědnou jejich doménu, kam je nepustím a nebo tam nefunguje hledání a navíc to nějak pekli jak pejsek a kočička webpack, takže zablokování jednoho scriptu se rozpadne celá "stavenice" a stránky jsou mrtvý jak po otravě psa

Na novinky se přihlašuji, tedy jsem přihlášen několikrát denně. I teď mi to šlo OK, a vidím svoje iniciály vpravo nahoře.

Na email volny, tedy centrum, jsem se taky přihlásil, a nemám problémy.

Na mapy.com taky žádný problém.

mll
hodnocení

1x

Přijde mi, že poslední dobou dost otravují nebo dokonce prudí. Ale co chystají nevím. Já už se kvůli příšernosti seznamu i centra (hlavně toho centra, tam přihlašovací stránku *** (ani mě nenapadá slušné slovo)) přihlašuju přes Thunderbird (majlového klienta jsem do té doby asi 20 let nepoužíval, naposledy na vysoké do školního mejlu), i když jsem to webové rozhraní používal radši.

Jinak po zadání telefonního čísla budou prudit s tou bankovníi Dentitou. S čím prudí po tom, to nevím, to jsem nezkoušel. Ten telefon jsem zkoušel, samozřejmě jiný a v jiné schránce.

Co je na tom ale nejlepší je, že jsem jim kdysi telefon dával, byla za to neomezená kapacita schránky, snad se posílala nějaká SMS za 5 korun (někde ve starých mejlech jsem našel i potvrzení o tom navýšení).

Je nějaká alternativa k těmhle dvoum, která tak neprudí? Přijde mi, že mejlové servery mezi sebou soupeří o to, komu se podaří odehnat víc uživatelů.

hodnocení

0x

Jediná apka od Seznamu, která je nepřekonatelná, jsou mapy.com (dříve mapy.cz).

Vše ostatní od mailu až po tragický pokus o prohlížeč naprosto k ničemu.

jir
Ty mapy už také nejsou, co bývaly. V neplacené verzi to umožní mít pouze jednu staženou offline mapu, pokud chci jinou, musím tu první smazat. Ve starým telefonu jsem měl staženou celou Evropu, to teď tak jednoduše nejde. Nedopatřením jsem provedl aktualizaci a je to v kelu.
hodnocení

To by mě zajímal jeden detail, když někdo nasdílí trasu třeba pěší 20km a otevřu si ji, vidím, tam třeba 8 bodů, které tam dal jako orientační, kudy se půjde, ale když dám export (což mi dalo docela zabrat, je to docela schovaané), tak se mi stáhne 50kB soubor obsahující 500 nebo 1000 bodů, protože výsledkem je gpx soubor obsahující "klikatou" trasu po cestách.

67b *500=30kB, to zhruba odpovídá, gpx je tedy hodně upovídané xml, 67 znaků na jeden bod

Dá se nějak exportovat jen ty body? Navigaci bych s dovolenim nechal své mapové aplikaci.

byljsem tam něpřihlášen, ,nepřihlašuji se jinam než na seznam e-mail, tudíž cookies neprosáknou na jiné domény seznamu

jir: chápu. Aly ty premium mapy stojí 249 kč na rok, co je si myslím cena jen symbolická. Mapy.com jsou v našich zeměpisných šířkách nepřekonatelné. O žádných dalších, které by byly přizpůsobeny České republice co se turistických tras, památek, zajímavostí a podobně týče, nevím.

hodnocení

0x

Taky mám email na seznamu a taky poslední dobou obřas prudí, že by chtěl o mě víc dat a mám mu je dobrovolně dát. Nedal jsem, vždycky proklepu ty přeskočit, nebo jiné "trhni si, příště" ...

Ale s tím prudí už děsných let.

Ten email mám zabookmarkovaný, takže jdu rovnou tam (teda přez login), prohlídnu koš (protože maily si stahuju domů automagicky) a zase se odloguju. Dřív jsem tam chodil jen když mě prudili, že mi účet zruší pro neaktivitu (proč bych tam lozil, když to můžu mít doma v pohodlí?), teď tam občas zajdu z jiného počítače prohlížečem.

Kdysi, když začínal, jsem seznam používal docela dost, ale teď už mám zabookmarkované skoro všechno, co mě zajímá, tak není důvod na něj chodit. (Vím, že tam jsou nějaké články a čas od času se na nějaký dostanu a vždycky je to ztráta času, takže nemám zájem.)

Gmail mě minule prudil s tím, že chce uchovávat moje data pro svoje perzonalizace ve dvou verzích a ať mu to povolím, já mu zakázal obojí a on mě nepustil k mailům (zašedlá obrazovka, modální dialog s neaktivním OK), ale viděl jsem (zašedlé) hlavičky a stejně tam nic zajímavého nebylo, tak jsem okno zavřel a neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]