Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
připojil sem další sekundární disk k primárnímu kde mám systém a najednou disk není vidět. Primární mám label C: a tenhle sekundární byl jako F:. Ale měl jsem tam připojen ještě naráz jeden a ten byl taky jako F: a zapomněl sem na to a dal sem je spolu.. Je možné že se to spolu nějak nedohodlo (bylo tedy 2x F) a jeden z nich tedy smazal automaticky svoje označení aby byl vidět alespoň jeden? Je totiž teď jeden z nich bez jména a nedostanu se na něj. Ty dva se jinak ukazují. Píše mi to, ať do příkazové řádky napíšu mountvol.exe /E a restartuju počítač. Moc se mi do toho nechce, tak se radši ptám, abych nepřišel o data... Jde snad o příkaz, že nastavím tomuto disku to, že po restartu pak bude značen jako E: a když dám tedy např. mountvol.exe /G tak bude disk pak hlášen pod Gčkem? A jak to vůbec pozná že případně nechci přejmenovat ten disk, co je OK a je vidět - abych nepřejmenoval ten druhý, nebo snad dokonce bootovací..Něco jsem kolem toho googlil, ale moc toho v CZ není, tak nechci riskovat.. Ten disk prostě není vůbec vidět, v Disk managementu u Volume není vidět nic, stejně tak není vidět ani NTFS (dříve bylo). Teď je tam vidět jen celková velikost a ukazuje to že je 100% free. Díky.
Je to starší otáčkovej HDD. No zjistil sem mezitím, že v jiném počítači je vidět a je vše na něm ok, ale jakmile ho dám do toho počítače kde blbne, tak se neukáže. Navíc v něm nejde i další disk, zatímco v jiném počítači zase jde. Ano, v BIOSU mám ještě zapnuté IDE Legacy. Před 9? lety když se tam instaloval systém přes AHCI, tak se to pak nějak jebalo, chtělo to snad nějaké ovladače a něco tak už nefungovalo, tak se zapnul v BIOSU zas IDE Legacy a jelo to po přeinstalaci už pak ok. Zajímavé že SSD disk co mám připojený taky přes SATA v modu IDE Legacy tak ten jde ok (vše jede přes IDE Legacy). SSD disk dělá při čtení něco kolem 330MB místo preferovaných 550MB, ale už jsem si zvykl a počkám až to klekne případně úplně. Nechce se mi do reinstalace, zas mi to až tak nevadí... Už jsem kolem toho něco našel. pg-fl.jp/... Píšou: Disables the automatic mounting of the new volume.
/E Mohu to tedy napsat a restartovat tedy PC? Nebo případně lépe stačí jen disku přiřadit zase písmeno a mělo by to jet?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.