Nejste přihlášen/a.
Dnes při zapnutí počítače s Windows 10 se mi zobrazilo to co je vidět na přiloženém obrázku. Co tato asi blbost znamená a k čemu je to dobré? O tom jestli a kdy počítač zálohovat bych si rád rozhodoval sám a ne že o tom budou rozhodovat nějací "idioti" z Microsoftu a budou mne k tomu nutit. U Microsoftu nejsem registrovaný a ani se tam registrovat nechci. To se mne Microsoft snaží takto donutit abych se u nich registroval a začal používat nějaké jejích služby o které nemám zájem? Jak bych měl používat to rychlé přihlašování pomocí otisku prstů a obličeje když u počítače nemám čtečku otisku prstu ani kameru a nemám v úmyslu si to pořízovat, protože to k ničemu nepotřebuji? Nechci v tomto nastavení pokračovat a tak jsem kliknul na "Připomenout za 3 dny". Znamená to snad to, že mne to bude každé 3 dny obtěžovat? Dá se to nějak zrušit tak aby se to už více nezobrazovalo? Připadá mi to, že Microsoft se snaží před koncem podpory Windows 10 do počítačů s tímto OS nacpat co nejvíce takových blbosti a nebo donutit uživatelé k přechodu na Windows 11.
Já bych to na normální aktualizaci neviděl. Něco takového se mi zobrazilo poprvé. V poslední době se mi Windovs 10 aktualizuje sice dost často a po dokončení stahování aktualizace to po mne chce pouze restartování pro dokončení aktualizace a to je vše bez nucení mne k nějakým mnou nechtěným nastavováním dalších služeb Microsoftu, přihlašování otiském prstu a obličeje atp..
On vás nenutí, jen nabídne možnost.
Když kliknete dále, tak máte zatržítka co chcete a co ne.
Je to jen na Vás, tak nešilte.
A ty už máš s tim stejným nějaké konkrétní zkušenosti a víš co a jak se tam zobrazí po kliknutí na "Pokračovat" a nebo si to pouze myslíš? Mne se to dnes zobrazilo poprvé a tak se nediv, že mne to překvapilo a nevím o co se jedná. Nerad bych si nechtěně nastavil něco co nechci a co se mi Microsoft snaží podsunout.
Ano mám zkušenost, tak jako každý co má win.
Po kliknutí na pokračovat, vám skočí další okno kde máte možnosti jestli to chcete, nebo nee.
Zaškrknete co chcete, odškrknete co ne a pokračujete na další okno, atd...atd..., no a toď vše.
Nedělejte z toho vědu, i moje žena která s tím nemá zkušenosti to zvládla (a věřím že většina zdejších rádců se s tímhle setkala a uspěla na jedničku)
juraja: To, že máš ty s tím už zkušenost neznamená, že s tím musí mít zkušenost každý co má Windows. Prostromek tu píše, že ještě tohle neviděla a já jsem to dnes uviděl poprvé, takže takových co s tím nemají zkušenost asi bude více.
To je úplně jiná liga, tam si aktualizujeme, kdy chceme my a ne nějaký belký Bill. I když mě připadá, že to taky směřuje k omezení volby, zatím to jen otravuje, ale to windowsy v dávné době dělaly taky, takže možná nějaká další verze už se taky bude aktualizovat sama. Teda už dlouho neotravoval tak koukám a z nějakého důvodu mi ukazuje váš systém je aktuální, i když jsem ho dobrého půl roku neaktualizoval, tak nevím (že by sám? pak to ovšem dělá tak nenápadně, že o tom nevím).
Ano, předpokládám, že se mi to snaží vecpat MS účet a nějaké jejích služby a to já nic z toho nechci.
Tuto diskuzi jsem ale nezakládal kvůli propagaci Linuxu. O Linuxu vím, ale alespioň prozatím na něho nemám v úmyslu přecházet a tak prosím se mne nesnažte přesvědčovat a držte se řešení Windows 10 a toho co se mi dnes zobrazilo.
Ještě jsem tohle neviděla.
Klikla bych na připomenout za 3 dny. A podívala se do nastavení.
---------------------------
Případně bych počkala, co to udělá za ty tři dny.
Děkuji za informaci, že jsi to ještě neviděla. Je možná otázkou času kdy to uividíš i ty. Znamená to, že nejsem sám kdo to uviděl poprvé a to co tu píše juraja, že zkušenost s tím ma každý co má win jsou jen jeho kecy. Na to "Připomenout za 3 dny" jsem samozřejmě kliknul a tím to zmizlo a můžu normálně s počítačem pracovat dál. Do nastavení bych se podívat mohl, ale nevím do jakého nastavení a co a kde tam hledat. Nyní mi asi nezbývá než čekat ty 3 dny, ale předpokládám, že se po těch třech dnech zobrazí zase to stejné.
1) Vypadá, že už přeinstalováno na Windows 11. A dokončuje se.
2) Lze vrátit na desítky. Návod zde.
Já bych to na Windows 11 nechal. Stejně jednou bude muset přejít - a pokud to HW umožňuje, tak proč ne.
Třeba se Windows 11 časem ještě zlepší ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.