Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasavení počítače už je skoro hotové - Co to je?

Od: indu odpovědí: 16 změna:

Dnes při zapnutí počítače s Windows 10 se mi zobrazilo to co je vidět na přiloženém obrázku. Co tato asi blbost znamená a k čemu je to dobré? O tom jestli a kdy počítač zálohovat bych si rád rozhodoval sám a ne že o tom budou rozhodovat nějací "idioti" z Microsoftu a budou mne k tomu nutit. U Microsoftu nejsem registrovaný a ani se tam registrovat nechci. To se mne Microsoft snaží takto donutit abych se u nich registroval a začal používat nějaké jejích služby o které nemám zájem? Jak bych měl používat to rychlé přihlašování pomocí otisku prstů a obličeje když u počítače nemám čtečku otisku prstu ani kameru a nemám v úmyslu si to pořízovat, protože to k ničemu nepotřebuji? Nechci v tomto nastavení pokračovat a tak jsem kliknul na "Připomenout za 3 dny". Znamená to snad to, že mne to bude každé 3 dny obtěžovat? Dá se to nějak zrušit tak aby se to už více nezobrazovalo? Připadá mi to, že Microsoft se snaží před koncem podpory Windows 10 do počítačů s tímto OS nacpat co nejvíce takových blbosti a nebo donutit uživatelé k přechodu na Windows 11.

Nasavení počítače už je skoro hotové - Co to je?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Normální aktualizace, prostě se vám přes noc aktualizoval Windows a teď požaduje nastavení a dokončení.
Normální věc kterou uživatel Windows 10 - 11 vidí cca . 1-2 x ročně.
doplněno 03.09.25 13:48: Jen doplním.
Odklikate si co chcete a co ne. Výběr je jen na vás.
indu
hodnocení

Já bych to na normální aktualizaci neviděl. Něco takového se mi zobrazilo poprvé. V poslední době se mi Windovs 10 aktualizuje sice dost často a po dokončení stahování aktualizace to po mne chce pouze restartování pro dokončení aktualizace a to je vše bez nucení mne k nějakým mnou nechtěným nastavováním dalších služeb Microsoftu, přihlašování otiském prstu a obličeje atp..

On vás nenutí, jen nabídne možnost.

Když kliknete dále, tak máte zatržítka co chcete a co ne.

Je to jen na Vás, tak nešilte.

indu
hodnocení

A ty už máš s tim stejným nějaké konkrétní zkušenosti a víš co a jak se tam zobrazí po kliknutí na "Pokračovat" a nebo si to pouze myslíš? Mne se to dnes zobrazilo poprvé a tak se nediv, že mne to překvapilo a nevím o co se jedná. Nerad bych si nechtěně nastavil něco co nechci a co se mi Microsoft snaží podsunout.

Ano mám zkušenost, tak jako každý co má win.

Po kliknutí na pokračovat, vám skočí další okno kde máte možnosti jestli to chcete, nebo nee.

Zaškrknete co chcete, odškrknete co ne a pokračujete na další okno, atd...atd..., no a toď vše.

Nedělejte z toho vědu, i moje žena která s tím nemá zkušenosti to zvládla (a věřím že většina zdejších rádců se s tímhle setkala a uspěla na jedničku)

indu
hodnocení

juraja: To, že máš ty s tím už zkušenost neznamená, že s tím musí mít zkušenost každý co má Windows. Prostromek tu píše, že ještě tohle neviděla a já jsem to dnes uviděl poprvé, takže takových co s tím nemají zkušenost asi bude více.

hodnocení

3x
Zjevně ti to cpe ms účet. Na linuxu to naštěstí neznám..
mll

To je úplně jiná liga, tam si aktualizujeme, kdy chceme my a ne nějaký belký Bill. I když mě připadá, že to taky směřuje k omezení volby, zatím to jen otravuje, ale to windowsy v dávné době dělaly taky, takže možná nějaká další verze už se taky bude aktualizovat sama. Teda už dlouho neotravoval tak koukám a z nějakého důvodu mi ukazuje váš systém je aktuální, i když jsem ho dobrého půl roku neaktualizoval, tak nevím (že by sám? pak to ovšem dělá tak nenápadně, že o tom nevím).

Přátelé, musím se k vám přidat. Od dob neustálých, byď drobných problémů s desítkami jsem utekl k Linuxu a od té doby mám klid. I když dvouhodinová aktualizace nepotěší, zvláště když se potom objeví hláška, aktualizace se nepodařilo dokončit, probíhá odebírání změn. A zase dve hodiny, no peklo. Na běžnou domácí práci je Linux zcela dostačující systém. Jak jsem zde již párkrát psal, moje lepší polovička vůbec nepoznala, že nesedí u woken, alébrž u Linuxu Mint.
indu
hodnocení

Ano, předpokládám, že se mi to snaží vecpat MS účet a nějaké jejích služby a to já nic z toho nechci.

Tuto diskuzi jsem ale nezakládal kvůli propagaci Linuxu. O Linuxu vím, ale alespioň prozatím na něho nemám v úmyslu přecházet a tak prosím se mne nesnažte přesvědčovat a držte se řešení Windows 10 a toho co se mi dnes zobrazilo.

hodnocení

0x

Pokračovat a všechno odmítnout.

Nebo snad odpojit počítač od počítačové sítě a pokračovat bez přístupu k Internetu - pokud to projde.

hodnocení

0x

Ještě jsem tohle neviděla.

Klikla bych na připomenout za 3 dny. A podívala se do nastavení.

---------------------------

Případně bych počkala, co to udělá za ty tři dny.

indu
hodnocení

Děkuji za informaci, že jsi to ještě neviděla. Je možná otázkou času kdy to uividíš i ty. Znamená to, že nejsem sám kdo to uviděl poprvé a to co tu píše juraja, že zkušenost s tím ma každý co má win jsou jen jeho kecy. Na to "Připomenout za 3 dny" jsem samozřejmě kliknul a tím to zmizlo a můžu normálně s počítačem pracovat dál. Do nastavení bych se podívat mohl, ale nevím do jakého nastavení a co a kde tam hledat. Nyní mi asi nezbývá než čekat ty 3 dny, ale předpokládám, že se po těch třech dnech zobrazí zase to stejné.

hodnocení

0x

1) Vypadá, že už přeinstalováno na Windows 11. A dokončuje se.

2) Lze vrátit na desítky. Návod zde.

Já bych to na Windows 11 nechal. Stejně jednou bude muset přejít - a pokud to HW umožňuje, tak proč ne.

Třeba se Windows 11 časem ještě zlepší ...

indu
hodnocení

Přeinstalované na Windows 11 by to nemělo být. Mám 14,5 let starý počítač a ten údajně není vhodný na Windows 11. Jinak mi to připadá málo pravděpodobné, že by se to jen tak samo přeinstalovalo na Windows 11 bez toho aniž by mne to předem o tom informovalo a chtělo to moje odsouhlasení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]