Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den, potřeboval bych pomoct s výběrem monitoru do 4500,-
Teď používám starší Samsung televizi (32, 1080p, 60Hz), ale z té mě začali dost bolet oči, a proto právě hledám náhradu.
Ideálně bych si představoval : 27 , IPS, 1080p nebo 1440p, 100Hz+, podpora freesync, 10bit (může být i 8+frc, vlastně v této cenové kategorii ani neočekávám pravej 10bit) a tak nějak celkově, aby monitor měl dobré barvy. Monitor používám tak nějak na vše, ale především na hry a filmy.
Taky mám pár otázek ohledně 1440p.
Jak na tom vypadají filmy v 1080p? Například pokud bych vzal 27 1440p monitor, budou na tom filmy vypadat hůř, než na 32 1080p?
Jak si s tím rozlišením poradí starší hry? Hraju pár starších her (Gothic, Heroesy apod.) a bojím se toho, aby například UI nebylo moc malý.
Zatím jsem našel pár monitorů, ale nemůžu se rozhodnout. Konkrétně jde o tyto : ASRock PG27FFT1B, AOC Q27G4X, AOC 27G4X, AOC 27G4XE, Philips 27M2N3200S. Samozřejmě mi můžete poradit něco jinýho
Předem děkuji za pomoc!
A filmy sledujete jaké? Jestli nestojí za zvážení, pokud i do budoucna byste chtěl nějaké filmy sledovat v HDR a 4K, tak aby monitor aspoň to HDR uměl (měl by mít maximální jas aspoň 400 cd/m²). Ale s takovým jasem do 4500 Kč toho moc není. A nejspíš v takových cenách budou všechny jen 8 bitů + FRC. Na to je dobré se vždy podívat přímo do konkrétního návodu na rozepsané parametry.
V práci mám monitor 27 s fullHD rozlišením a za mě je to už malé rozlišení. Takže bych bral aspoň s QHD.
Z vámi vybraných monitorů má FreeSync pouze ten první, u ostatních je buď G-sync, nebo to nepíšou.
Při hledání mi to našlo nejlevnější (ale právě jsou ve slevě):
Lenovo Legion R27qe 27"Lenovo Legion /...
ViewSonic VX2780J-2K Gaming 27"ViewSonic VX27/...
Ale s těmi značkami nemám zkušenost.
Dobrý den, koukněte na monitory (u nás možná stále méně známé) japonské firmy iiyama - kvalita, spolehlivost i slušné ceny. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.