Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emailovka: 5.7.1 szn; Recipient is banned

Od: smoothcriminal odpovědí: 4 změna:

Dobrý den můžete mi říct co znamená toto. Kámošovi co má email na seznamu jsem chtěl odpovědět na jeho email a přišla mi zpráva o nedoručitelné zprávě:

Důvod / Reason:
---------------

5.7.1 szn; Recipient is banned

Permanent Failure - Delivery not authorized, message refuse

Znamená to že mě nějak zablokoval na seznam.cz? Na emailovce? Nemohu tomu uvěřit, že by mi to neřekl, třeba ať už nepíšu. Jinak dlouho nepsal, jen jsem mu napsal dotaz. Tak že by poslal negativní dotaz, navíc kritického zaměření a hned mě blokl bez toho aniž by mi napsal, ať už nepíšu?

Ale jinak působil jako slušný člověk. Ale nevím jestli to seznam neudělal automaticky, do emailu jsem psal vlastní text + nějaké vyjádření k tomu co on mi psal nějaké vytrhávání textu z kontextu a to jsem ocitoval GPT. Jenže asi se tam zkopírovala ta tagová posranice, jestli si všímáte jak vypadá html od AI, tak často je to velká směť formátovacích tagů, navíc používám v prohlížeči doplňěk Darkreader který přidává tmavé tagy. Jestli to nevyhodnotil server jako spam kvůli těm skrytým html tagům.

Co si o tom myslíte? Mám ho dát do blokovaných nebo mu to poslat znova jako neformátovaný text?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

A z jakého mailu jste posílala?

Tohle vypadá na problém už na vysílací straně, která se nechce se seznamem bavit, ne na přijímací. Víc asi zjistíte, když nakouknete do hlavičky, kde by měly být vidět podrobnosti, odkud ta zpráva přišla (kdo ji vygeneroval apod.). Na seznamu se hlavička zobrazuje někde dole v nabídce ostatní.

Pokud by Vás zablokoval, asi se o tom ani nedozvíte.

Taky můžete zkusit poslat obyčejný mejl, tím se přesvědčíte, jestli teda neni nějaký problém v tom košatém mejlu. Nebo poslat ten mejl z jiné schránky.

Seznam funguje poslední dobou docela divně. Na dovolené jsme si posílali fotky a občas se to zcela náhodně za 2-3 hodiny (ne hned) vrátilo nedoručitelné. Byla to zpráva ze seznamu na seznam, takže žádná oklika, žádná komunikace mezi různými portály. Řešením tehdy bylo dát tak maximálně 2/3 toho, co by dovolil, pak se to už nevracelo. Ale to byly fotky, pokud posíláte text, tak asi těžko překročíte velikost zprávy.

smoothcriminal
hodnocení

ze seznam.cz - Permanent Failure - Delivery not authorized, message refused

Arrival-Date: Sat, 23 Aug 2025 10:16:48 +0200 (CEST)
Reporting-MTA: dns; email. projednávaná doména .cz

Final-Recipient: rfc822; kamosuvemail@
Status: 5.7.1
Diagnostic-Code: x-szn; szn; Recipient is banned
Action: failed
Original-Recipient: rfc822; kamosuvemail@

smoothcriminal
hodnocení

Ani čistý text s přiloženým pdf mu nejde odeslat. Tak já si myslím že mě bloknul. Nevadí. Smažu veškerou komunikaci s ním, zablokuju jeho email a je vyřešeno *smich* Na co se zatěžovat hloupými a necitlivými fundamentalisty co vytrhávaj bibli z kontextu a používaj to proti lidem. Ted o něm budu mluvit už jen jako o bývalém kámošovi, když si mě bezdůvodně blokl.

smoothcriminal
hodnocení

Tak on si smazal schránku. Operátor mi psal, že není aktivní. Mazec, jak někdo může být tak posedlý náboženstvím, že si zruší schránku... to je masakr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]