Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé načítání složky Videa

Od: herd® odpovědí: 1 změna:

Od jisté doby se mi na novém počítači s Windows 11 při otevírání složky Videa (%USERPROFILE%/Videos) ukáže asi 8 sekund bílá obrazovka v průzkumníku a načte se až pak. Proč se to tak zpomalilo? Měl jsem tam asi 10 videosouborů když to nedělalo, teď jich tam pár přibylo ale s bídou jich je 20. Nebo je Windows 11 tak náročný, že mu nestačí 64GB RAM a 16 jádrový procesor a NVME disk poslední generace s čtení 5GB/s? Nezanesl tam nějaký ind chybu ohledně náhledů souborů, že je to tak pomalé?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, co bych udělal já. Nejdříve restart PC, aby se uvolnila RAM. Potom zjistit ve Správci spuštěných programů/procesů, jestli tam neběží něco náročnějšího zbytečně (a vypnout to). V té složce, kde jsou videa, se vrátit na jejich počet (tedy 10), kdy tento problém ještě nebyl (ostatní videa dočasně přesunout jinam) a porovnat rozdíl. Myslím, že lze i vypnout náhledy (změnit zobrazování ve složce) a ponechat jen běžnou ikonu, protože se lze orientovat dle názvu souboru a náhledy (pohyblivé=?) mohou zřejmě načtení souborů ve složce zpomalovat. A i zatracovaný CCleaner (v základním nastavení) umí pomoci např. vyčištěním registru či ukončením procesů. Zdravím!

P.S. A jinak radím trpělivost (s OS Windows).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]