Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás, chci si rozšířit wifi signal na chalupe a zahradě o ploše cca 50x50m pomocí dvou roteru, kde si chci nainstalovat kamery wifi.
Jeden router s wifi mám na simkartu,který bych chtěl nechat na pergole pod střechou v suchém prostředí (pouze vystaveny teplu a chladu) a k tomuto routeru bych chtěl připojit cca 30m kabelu, který by vedl na konec stodoly, kde bych měl umisteny další router s wifi(bez možnosti sim), a tam by byl ten kabel napojen. Tento router by byl také umístěn z venku na zdi hned pod střechou, takže opět vystaven pouze chladu a teplu.
Myslíte, že by to bylo možné takhle používat?
Zvažoval jsem na nějakým přístupvým bod, ale dle recenzí ty body nejsou dost výkonné, že daleko větší dosah mají klasické routery s wifi
můžete mě prosím poradit, jak jinak můj problém vyřešit, když už mám ty routery k dispozici?
Děkuji
No kdyby měly odnímatelnou anténu tak bych je dal do krabice s přes průchodku vytáhl připojovací kosy a na to přišrouboval anténu. Nakonec plastová krabice by nemusela vadit i anténě uvnitř. A LAN kabel bych také dal průchodkami.
Taky jsem kdysi použil potravinové dózy na výrobu antény na wifi a namontoval to na stožár na střeše.
Pár měsíců vše i fungovalo. Pak začaly problémy a musel jsem vylézt na střechu, kde byla plastová dóza rozpraskaná a rozpadená od působení slunce a vody.
Pokud chceš udělat stejnou zkušenost, tak proč ne.
Pokud tam to zařízení chceš mít déle, tak kup venkovní elektroinstalační krabici (třeba Gewiss) a přes průchodky připoj napájení, ethernet a případně anténu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.