Nejste přihlášen/a.
Mám plný disk C, nevím co se mi tam pořád ukládá, když všechno stahuji a ukládám na disk D.
Co mohu odstranit? Děkuji.
zde návod
Soustředit se na tlačítko Clean up system files - Vyčistit od systémových souborů >> zatrhnout Windows Update Clean up
nebo
Start > Nastavení > Systém > Úložiště > Uvolnit místo teď
nebo
1 Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte vyčištění disku a v seznamu výsledků pak vyberte Vyčištění disku.
2 Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.
3 V části Soubory, které budou odstraněny vyberte typy souborů, které chcete odstranit.
4 Vyberte OK.
návod zde
Běžně Windows od 7 až po 11 běhají na oblasti na disku do 60GB (bez uživatelských údajů).
Žádný SW není potřeba instalovat, vše je ve Windows.
Máte systémový disk C, velikost 52 GB, což je dle mého názoru málo. Máte další oddíl D:, velikost 185 GB, tam je mnoho volného místa. Doporučil bych cca 50 GB přesunout na C:, ale asi by to měl udělat někdo zkušený, aby jste si nezničila systém.
Jistá je jen smrt.
Rozdělení 240 GB disku na 2 oddíly mi připadá pravděpodobnější než dva disky velikosti 52 GB, 185 GB.
Co na c:\ máte? Rozsáhlé filmy? Mám spoust věcí nainstalovaných u Winows 10 i 11, ale tak velké zaplnění nemám. Zkuste dle návodu: Odstranění obnovení systému a stínové kopie pomocí nástroje Vyčištění disku - zde .
Zcela beze strachu vše ve složce %TMP% co se nebude bránit. Ta bývá v ~\AppData\Local\Temp (~ je domovská složka c:\users\uživatel). Ale tu ve složce windows prohlédněte taky, pokud se jmenuje temp, tak by neměl být problém po jejím vyprázdnění.
Potom vše ve složce $Recycle.bin (nebo podobného jména) pokud tam něco zbylo i při vysypaném koši. Ale do téhle složky se normálně nedostanete (možná v nějakém tom commanderu).
Potom prohlédněte domovskou složku (a v ní Documents a Downloads a případně Desktop tedy plochu), jestli se tam něco přecejenom neuložilo, i když ukládáte na D, sem tam něco zabloudí.
A pak už je lepší nechat to na systémovém čištění. Nebo postupovat velmi opatrně.
Ze složky windows toho raději moc neodstraňujte, když tomu nerozumíte, maximálně obsah adresáře c:/ windows / temp.
Já používám třeba windows Commander: stisknu co trol shift enter jestli se nepletu, a vyjede mi to velikost všech adresářů a tak postupně jdu a podívám se kde co je velkého...
Každopádně pokud Cčko má jen 52 giga tak je to docela málo dnes, kup si SSD velikosti 2000 GB - 200x větší (Před 2 lety mě stal snad 1990 Kč) a proveď migraci na něj a neřeš hlouposti s místem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.