Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mohu odstranit z disku C?

Od: hankas® odpovědí: 15 změna:

Mám plný disk C, nevím co se mi tam pořád ukládá, když všechno stahuji a ukládám na disk D.

Co mohu odstranit? Děkuji.

Co mohu odstranit z disku C?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

zde návod

Soustředit se na tlačítko Clean up system files - Vyčistit od systémových souborů >> zatrhnout Windows Update Clean up

nebo

Start > Nastavení > Systém > Úložiště > Uvolnit místo teď

nebo

1 Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte vyčištění disku a v seznamu výsledků pak vyberte Vyčištění disku.

2 Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.

3 V části Soubory, které budou odstraněny vyberte typy souborů, které chcete odstranit.

4 Vyberte OK.

návod zde

Běžně Windows od 7 až po 11 běhají na oblasti na disku do 60GB (bez uživatelských údajů).

Žádný SW není potřeba instalovat, vše je ve Windows.

Vyčištění disku - vyčistit systémové soubory / vyčistit soubory Windows Update:

To můžete s klidným svědomím udělat, je to nástroj pro Windows a opravdu pomůže.

hodnocení

3x

Ked sa takto pytate, tak nic a v adresari Windows urcite nie.

Pouzite nejaky cistiaci program, nie manualne mazanie.

moznaja

leda tak ze složky Fonts nejaky doinstalovany fonty + Temp

mathew
hodnocení

3x
52 GB disk... Se divím, že to vůbec funguje. Odstranit tam asi není co a i kdyby tak ten 1 GB nic nezachrání.
Řešení je koupit nový notebook, protože kupovat disk do tohoto nemá cenu.

jirib
hodnocení

2x
Málo informací...
Co je to za systém,kolik toho prostoru tam máte,kolik mají velikost další oddíly...
Některé pidi notebooku měli malé nerozšiřitelné úložiště již z výroby...16 nebo 32Gb...
hodnocení

Windows 10

Co mohu odstranit z disku C? #2
petrm

Máte systémový disk C, velikost 52 GB, což je dle mého názoru málo. Máte další oddíl D:, velikost 185 GB, tam je mnoho volného místa. Doporučil bych cca 50 GB přesunout na C:, ale asi by to měl udělat někdo zkušený, aby jste si nezničila systém.

prostromek
hodnocení

2x

Máte nastavení pravidelné optimalizace a defragmentace disku?

Tím se uvolní docela dost místa a zároveň zrychlí.

Dřív jsem to neměla, nyní mám nastavené týdně.

hodnocení

Tak tu defragmentaci už nemám, tak to zkusím a uvidíme, děkuji.

hodnocení

Tak jsem zjistila, že to mám také nastavené,asi už to bylo ,nebo mi to nastavil syn,když tady byl :)

hodnocení

0x

Nastavení - systém - úložiště, tam vám to vypíše kategorie odstranitelných souborů. Mě třeba nejvíc zabírá WoT a Dočasné soubory.

hodnocení

Úložiště nevidím :(

Co mohu odstranit z disku C? #3

To bude nějaké osekané Home... tady od microsoftu: support.microsoft.com/...

mll
hodnocení

0x

Zcela beze strachu vše ve složce %TMP% co se nebude bránit. Ta bývá v ~\AppData\Local\Temp (~ je domovská složka c:\users\uživatel). Ale tu ve složce windows prohlédněte taky, pokud se jmenuje temp, tak by neměl být problém po jejím vyprázdnění.

Potom vše ve složce $Recycle.bin (nebo podobného jména) pokud tam něco zbylo i při vysypaném koši. Ale do téhle složky se normálně nedostanete (možná v nějakém tom commanderu).

Potom prohlédněte domovskou složku (a v ní Documents a Downloads a případně Desktop tedy plochu), jestli se tam něco přecejenom neuložilo, i když ukládáte na D, sem tam něco zabloudí.

A pak už je lepší nechat to na systémovém čištění. Nebo postupovat velmi opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]