Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout v NB Režim v letadle?

Od: bohumil® odpovědí: 14 změna:
Jedná se o notebook s OS Windows 10. Nevím jakým způsobem se stalo (domnívám se, že při nějaké aktualizaci), že je trvale zapnut režim v letadle a žádným způsobem nejde vypnout. Pokud se otevře nastavení síť, tak je tam tento režim na posuvníku nastaven zapnutý, ovšem ten posuvník je nevýrazný a nejde nijak ovlivnit a režim nejde vypnout. Což způsobuje, že nejde NB připojit na WiFi síť. Zkoušel jsem všechno možné, ale zatím bez výsledku. Poradíte co s tím, jak tuto situaci řešit? Dík za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Win 10. Klikněte na možnost Síť a internet.Klikněte na položku Režim v letadle.Poté výběrem přepínače zapněte nebo vypněte režim v letadle.

doplněno 01.08.25 13:17:

Zde je ještě popsáno, jak režim letadlo úplně deaktivovat.

Přesně tenhle problém jsem řešil před půl hodinou, když jsem se nemohl dostat do banky. Režim "letadlo" jsem nikdy neměl zapnutý a tak mi chvílí trvalo než jsem si toho vůbec všimnul a dalo mi trochu práce, než jsem našel jak to vypnout *uf*. Je to zřejmě další žertík "Mrkvosoftu" a jeho aktualizací *zed*.

benik

Hlavně že jsi napsal jak jsi to vypnul.Tvoje NErada je fakt důležitá i pro ostatní.

benik - proč by to měl popisovat znovu, když jsem to popsal já? Pro tebe to nestačí jednou? Asi máš dlouhé vedení.*zed*

hodnocení

Klucí, tohle je jasný, ale jak píšu v dotazu, v nastavení síť je ten posuvník pro zap./vyp. nevýrazný, v poloze zapnuto (režim letadlo) a přesunout, tedy vypnout néjde, nereaguje na nic. Kuwa, už jsem zkoušel všechno možný a stále výsledek nula.
benik

ferax: Ne nestačí.Bohumil jasně píše hned v prvním dotazu - ...Pokud se otevře nastavení síť, tak je tam tento režim na posuvníku nastaven zapnutý, ovšem ten posuvník je nevýrazný a nejde nijak ovlivnit a režim nejde vypnout. ... Že jsi to tak vypnul ještě neznamená,že to tak funguje všem a magdon nepsal nic o tom,že to udělal stejným způsobem.Já mám třeba přímo na klávesnici tlačítko ,,letadlo,, ( Lenovo - F7 ) a do nastavení nemusím.Dnes nová aktualizase mi nic nerozhodila,ale správná rada se může hodit.

benik - můj příspěvek neměla být rada jak to vypnout, ale potvrzení feraxovi rady a upřesnění, že je to problém aktualizace WIN. To byste mohl poznat podle toho, že jsem to napsal jako doplněk feraxovi odpovědi, nikoliv jako samostatnou odpověď.

Mimochodem - jak tazateli pomohla Vaše rada?

cien
hodnocení

0x

Jaký notebook? Nemá na sobě někde nějaký neápadny fyzický přepínač?

hodnocení

Jde o ASUS a žádná jiná možnost vypnutí tohoto režimu není. Pouze SW v OS.

petrr
hodnocení

0x

Tím že víme že je to Asus, tak vlasně nevíme vůbec nic :) Je tam nějaké typové označení? Co všechno už se zkoušelo? Restart nepomůže?

thetruth

A Windows 10, tak podle toho se už dá odhadnout model, ne? *haha*

Typ počítače není podstatný, není to záležitost NB (mně se to stalo na HP). Může za to zřejmě poslední aktualitace WIN10.

Takže ten tazatelův údaj je zcela na místě a není důvod se mu vysmívat. *zed*

hodnocení

Já se z toho poseju! Prčil jsem se s tím od včerejška a dnes vod rána a už jste chtěl i přeinstalovat celý W10. A teď po posledním pokusu, už ani nevím co jsem spustil a znova restartoval a v posledním dodatku jsem už byl sprostej, tak se nyní noťas spustil a WiFi si už připojila a už síť jde. A v nastavení je režim letadlo vypnutej a WiFi zanutá. A současně s tím, že nešel vypnout ten režim letadlo, tak mi taky nefungovalo repro (zvuk) a mikrofon a taky to nešlo zapnout. No a najednou to užvšechno jde. Tož to mě posej.

111®
hodnocení

0x

klik vpravo dole na liště na Oznamovací panel pravou myší a zvolit Otevřít centrum akcí, a kouknout na režim Letadlo. Pokud tam není tak opět klik pravou myší, zvolit Upravit aPřidat, letadlo přidat a ukončit HOTOVO. Tady by mohlo být zvoleno Letadlo tak zrušit... A jestli to způsobila aktualizace ta pak použít bod obnovy a vrátiti se před aktualizaci...

Viz Obr...

Jak vypnout v NB Režim v letadle?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]