Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s tím, že se mu prohlížeč Chrome najednou sám zpomalil a jak toto řešil? Start Chromu trvá dlouho - spustí se hned, ale pak se na 10-11s kousne, jako kdyby se v něm něco dlouho načítalo. A při otevření dalšího okna/záložky opět pár vteřin zásek. Chrome spouštím jen s jednou otevřenou záložkou, nepracuji s desítkami otevřenými...
V doplňkách to nebude (pouze Adblock a Videodowload helper a ty samé mám i na notebooku) a počítačem také ne (Ryzen 9800x3d, 32GB RAM), protože notebook je mnohem pomalejší (HP i5 10gen. s 8GB RAM) a na něm jede Chromě krásně rychle.
Dříve mi jel Chrome bez problémů, ale pár měsíců zpět se najednou sám takto zpomalil.
Koukám, že vyčištit zbytky po Chrome bude docela oříšek. Po první reinstalaci se hned přihlásil, takže další uninstall a zjistil jsem, že je cca 500MB dat v Program files. Smazáno, další instalace a opět se hned přihlásil, takže ještě někde něco musí být. Je nějaký návod, jak se zbavit všech zbytků po Chrome?
Jinak ani po těchto dvou reinstalacích a ani s vypnutým Esetem jsem si nijak nepomohl. Zatím stále stejné...
Viz moje odpověď níže. Defender nemám zapnutý společně s Esetem a vypnutí Esetu také nijak nepomohlo. CCleaner jsem přestal používat před několika lety potom co se provalilo, že se hackerům povedlo do samotného programu dostat malware.
" CCleaner jsem přestal používat před několika lety potom co se provalilo, že se hackerům povedlo do samotného programu dostat malware."
Spokojeně používám starou verzi 2.30.1130 bez reklam a malwarů. oldversion.com/...
První věc, kterou při instalaci nového softu vypínám, jsou automatické aktualizace.
crapcleaner - podobně jsem to dělal dříve i já, když jsem ještě měl náladu a čas řešit časté problémy s OS Windows a než jsem přešel na OS Linux. Zakázané aktualizace a po každé nové instalaci SW jsem spouštěl CCleaner a ten hned vždy něco špatného našel a odstranil. CCleaner jsem spouštěl i před vypnutím PC a ten po dalším zapnutí vždy krásně a bez chyb naběhl.
Vzhledem k programům a hrám, které na PC spouštím je pro mě přestup na Linux no-go. Nehledě že Windows jsou pro mě uživatelsky mnohem příjemnější a lehčí na používání než Linux.
Linux jsem měl kdysi tak maximálně v dualbootu na hraní si a zkoušení, ale nic víc.
Linux je ok, pokud nemusíte používat soft, který na něm nespustíte. Ze stejného důvodu jedu stále na Win 7.
Neříkám, že není OK. Jen mě prostě nevyhovuje a jedu se na svých Win11. Nechci se tu pouštět do nekonečného flame mezi MS a Linux...
Stejně jako někdo automaticky vypíná aktualizace, tak já přesně naopak instaluji všechny ihned, jakmile jsou k dispozici. Nepodporovaný systém bez aktualizací mám jen ve Virtual boxu, popř. na jiném PC, kde kvůli hrám potřebuji starší Windows (např. 98).
Chrome a další blbosti typu ESET, CCleaner atd. Odinstalovat. Zapnout defender a nainstalovat Firefox. Pak žádný problém nebude nebo aspoň já jsem ho nikdy neměl...
mathew - taky přidám jednu radu mimo téma (pro tazatele zbytečnou). Zformátovat HDD a nainstalovat OS Linux .
Poslední měsíc u počítačů Google vyžadoval (vpravo nahoře probliklo okénko s požadavkem) odinstalování Chrome a novou instalaci. Nešly vůbec update. Hesla, odkazy, ... lze zálohovat.
Stáhnout instalační program.
* Doporučuji: zakázat rychlé spuštění Windows zde návod, platí od Windows 8 přes 10 po 11
Zcela odinstalovat Chrome (v rámci odinstalace dotaz zda mazat historii ...).
Vypnout Windows (ne jen restartovat *).
Zapnout Windows.
Instalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.