Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s tím, že se mu prohlížeč Chrome najednou sám zpomalil a jak toto řešil? Start Chromu trvá dlouho - spustí se hned, ale pak se na 10-11s kousne, jako kdyby se v něm něco dlouho načítalo. A při otevření dalšího okna/záložky opět pár vteřin zásek. Chrome spouštím jen s jednou otevřenou záložkou, nepracuji s desítkami otevřenými...
V doplňkách to nebude (pouze Adblock a Videodowload helper a ty samé mám i na notebooku) a počítačem také ne (Ryzen 9800x3d, 32GB RAM), protože notebook je mnohem pomalejší (HP i5 10gen. s 8GB RAM) a na něm jede Chromě krásně rychle.
Dříve mi jel Chrome bez problémů, ale pár měsíců zpět se najednou sám takto zpomalil.
1x
2.Odinstalovat Chrome, vyčistit zbytky po něm a znovu nainstalovat.
Možná že je nějaká chyba po aktualizaci.
Koukám, že vyčištit zbytky po Chrome bude docela oříšek. Po první reinstalaci se hned přihlásil, takže další uninstall a zjistil jsem, že je cca 500MB dat v Program files. Smazáno, další instalace a opět se hned přihlásil, takže ještě někde něco musí být. Je nějaký návod, jak se zbavit všech zbytků po Chrome?
Jinak ani po těchto dvou reinstalacích a ani s vypnutým Esetem jsem si nijak nepomohl. Zatím stále stejné...
0x
Víckrát spuštěný není, ale i kdyby, tak s tou mojí konfigurací by s tím počítač neměl mít žádný problém..
Viz moje odpověď níže. Defender nemám zapnutý společně s Esetem a vypnutí Esetu také nijak nepomohlo. CCleaner jsem přestal používat před několika lety potom co se provalilo, že se hackerům povedlo do samotného programu dostat malware.
" CCleaner jsem přestal používat před několika lety potom co se provalilo, že se hackerům povedlo do samotného programu dostat malware."
Spokojeně používám starou verzi 2.30.1130 bez reklam a malwarů. oldversion.com/...
První věc, kterou při instalaci nového softu vypínám, jsou automatické aktualizace.
crapcleaner - podobně jsem to dělal dříve i já, když jsem ještě měl náladu a čas řešit časté problémy s OS Windows a než jsem přešel na OS Linux. Zakázané aktualizace a po každé nové instalaci SW jsem spouštěl CCleaner a ten hned vždy něco špatného našel a odstranil. CCleaner jsem spouštěl i před vypnutím PC a ten po dalším zapnutí vždy krásně a bez chyb naběhl.
Vzhledem k programům a hrám, které na PC spouštím je pro mě přestup na Linux no-go. Nehledě že Windows jsou pro mě uživatelsky mnohem příjemnější a lehčí na používání než Linux.
Linux jsem měl kdysi tak maximálně v dualbootu na hraní si a zkoušení, ale nic víc.
Linux je ok, pokud nemusíte používat soft, který na něm nespustíte. Ze stejného důvodu jedu stále na Win 7.
Neříkám, že není OK. Jen mě prostě nevyhovuje a jedu se na svých Win11. Nechci se tu pouštět do nekonečného flame mezi MS a Linux...
Stejně jako někdo automaticky vypíná aktualizace, tak já přesně naopak instaluji všechny ihned, jakmile jsou k dispozici. Nepodporovaný systém bez aktualizací mám jen ve Virtual boxu, popř. na jiném PC, kde kvůli hrám potřebuji starší Windows (např. 98).
0x
Chrome a další blbosti typu ESET, CCleaner atd. Odinstalovat. Zapnout defender a nainstalovat Firefox. Pak žádný problém nebude nebo aspoň já jsem ho nikdy neměl...
mathew - taky přidám jednu radu mimo téma (pro tazatele zbytečnou). Zformátovat HDD a nainstalovat OS Linux
.
0x
Poslední měsíc u počítačů Google vyžadoval (vpravo nahoře probliklo okénko s požadavkem) odinstalování Chrome a novou instalaci. Nešly vůbec update. Hesla, odkazy, ... lze zálohovat.
Stáhnout instalační program.
* Doporučuji: zakázat rychlé spuštění Windows zde návod, platí od Windows 8 přes 10 po 11
Zcela odinstalovat Chrome (v rámci odinstalace dotaz zda mazat historii ...).
Vypnout Windows (ne jen restartovat *).
Zapnout Windows.
Instalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.