Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký levný a spolehlivý VoIP operátor?

Od: pna odpovědí: 5 změna:

Používám pro telefonování přes internet VoIP od MIKROTECH, ale hlavně poslední dobou jsem s tímto operátorem dost nespokojený. Mám tam dost často problémý s kreditem který se po zaslání nepřipíše k tel. číslu a je třeba to reklamovat a občas se nejde dovolat na některé tel. čísla. Případá mi to, že se o ten VoIP u Mikrotech už nikdo nestará a funguje jim to jen tak asi ze setrvačnosti. Kdysi před asi +/- 18 léty kdy jsem s MIKROTECH začínal to byl jeden z nejlevnějších českých VoIP operátorů ale nyní už to není to co bylo kdysi. Hledám proto nějakého jiného VoIP operátora ke kterému bych mohl přejít. Jde mi o to aby to byl co nejlevnější VoIP operátor, bez nějakého měsíčního paušálu nebo jen tak do asi 2 Kč, aby tam nebyl nějaký minimální finanční limit který se musí protelefonovat za měsíc nebo limit na minimální počet hovorů, aby pokud možno tam nebyl ninimální limit pro dobíjení kreditu a aby to byl spolehlivý VoIP operátor. Chci to hlavně na odchozí hovory, protože na příchozí mám mobilního operátora aby se ke mne mohl každý dovolat i v době kdy nejsem připojený k internetu. Mám velmi malou potřebu někomu telefonovat a telefonování není moji oblíbenou zábavou. Za měsíc provolám tak asi 1 - 3 krátké hovory a nebo také i žáden hovor a občas i něco do zahraničí (Polsko). Rád bych na tom ušetřil co nejvíce pokud to je možné a proto chci na to VoIP operátora protože ti bývají obvykle o dost levnější než operátoří mobilní. Budu proto rád když mi někdo nějakého VoIP operátora poradíte a doporučíte, nejlépe takového se kterým máte dobré zkušenosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

1x

Od roku 2012 jsem u Odorik a maximální spokojenost. Stále službu vyvíjí a podporují.

hodnocení

1x
Jednoznačně odorik, mikrotech jsem zrušil snad před deseti lety nebo víc. Je prakticky bezúdržbový - mám nastaveno inkaso, při poklesu pod 100kč si sami stáhnou mnou nastavený kredit. A umí záznam hovoru, což je na vyřizování pro hlavy zapomětlivé super. Ceny stále dobré, tarifikace po vteřinách od začátku hovoru. A technická podpora komunikuje, nejsou to automaty na odpálkování zákazníka.

po
hodnocení

0x

Nepřipíše se kredit? A jakým způsobem to proboha platíte? Že vy to platíte složenkou? :))

Navíc asi budete buď trol a nebo bl... Protože pokud máte pouze jedna až 3 hovory tak je snad úplně jedno z čeho voláte, jestli zaplatíte do 10 Kč za měsíc tak to musíte mít asi hodně nudný život, pokud to máte potřebu řešit... Každému normálnímu je snad jedno jestli zaplatí 2 Kč nebo 10 Kč za celý měsíc, Anebo se pletu?

Minimální plnění zavedl už vox 802 před těmi 15 lety, protože právě na takové lidi jako jste vy nikdo není vůbec zvědavý že jim bude udržovat účet provozovat servery a platit pronájem čísla, ano to číslo se musí platit českému telekomunikačnímu úřadu a nejde někomu držet číslo když ten někdo vám nevydělá ani těch pár korun za rok

Nebolí, nejspíš dobře víte že je najít levnější operátora než to co jste zmiňoval je asi docela problém aby to nebylo úplně garážová firma!

Mobilní operátory o něčem jiném, ten potřebuje nějaké ROI Tedy návratnost investic na zákazníka tedy potřebuje nějaký pravidelný příjem z jednoho zákazníka a těch zákazníků mít co nejvíce, ve výsledku pak máte tu minutu daleko levněji, ale je ten velký operátor zkrátka potřebuje mít jistý určitý objem peněz .

doplněno 28.07.25 14:18:

Pardon, spletl jsem si to takže mikrobech a Odorik jsou dva nejlevnější operátoři. Ale posledních 10 let jsem používal akorát ten Odorik.

Každopádně vážně řešit jestli utratit 2 Kč a nebo 10 Kč za měsíc, stojí vám to za to? U odorika se kredit připisuje myslím každých 10 min. při běžným bankovním převodu

28.07.25 14:15
hodnocení

0x

Odorik !

pna
hodnocení

O Odoriku vím. Je to asi nejznámější a nejvíce používaný VoIP v česku a přemýšlel jsem, že přejdu k ním, ale bohužel mým potřebám nevyhovuje. Je to možná dobrý VoIP operátor, ale pro mne nepoužitelný. U Odoriku je bohužel minimální plnění 30 Kč/měsíc a minimální částka pro dobití kreditu je 50 Kč. Těch 30 Kč bych za měsíc s mojí potřebou telefonování a při cenách za hovory jaké mají bych to neprotelefonoval a jen tak obtěžovat někoho telefonováním pouze proto abych těch 30 Kč za měsíc protelefonoval nehodlám a 50 Kč kreditu bych protelefonovat asi tak za 3 - 6 měsíců nebo ještě déle. U Mikrotech mi vyhovuje, že tam není žádný měsíční minimální limit na protelefonování, ktredit je tam možné dobíjet jakoukoliv částkou tj. třeba i 1 Kč a platí se tam pouze 1,21 Kč měsíčně za pronájem tel. čísla. Bohužel ne vždy se u Mikrotech bez reklamace připíše kredit nebo se připíše až po několika dnech a také se stává, že na některé tel. čísla se občas nejde dovolat a to se mi příliš nelíbí, že to není spolehlivé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]