Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám absolvovat jedno online školení s dostupnými video kurzy. Dva týdny mi to fungovalo bez problémů, ale teď, když se přihlásím, tak mi prvně vyskočí toto okno.
Když zaškrtnu poličko, tak tohle a stáhne se soubor Verify.vbs, který prohlížeč zablokuje, že to je vir.
Psal jsem tedy na podporu, která ma pod sebou ty online kurzy a bylo mi odpovězeno, že:
According to our IT team, this is not the file required from us, please dont download this.
If you cannot log in the e-training website, please try to switch another browser like google chrome and also try different network environment. If all of them dont work, please consult your IT team, maybe they have a solution?
Zkrátka a dobře, soubor ani oznámení není od nich a mám zkusit použít jiný prohlížeč a mám kdyžtak kontaktovat svůj IT team (proto píšu zde ).
Prohlížeč jsem zkusil vyměnit za Brave a nepomohlo. Zpřísnil jsem různá nastavení reklam a vyskakovacíh oken => nepomohlo. Zkusil jsem vyměnit i PC a stále to na mě vyskakovalo. Ještě jsem to ze srandy zkusil na mobilu a tam je to v pohodě (nevyskakuje to na mě).
Nenapadá vás, prosím, nějaké řešení?
Díky
Pokud máte v počítači vše aktuální, tak soubory *.vbs u vás nebudou fungovat. Funkční byly jen v Internet Exploreru, tuším, že do verze IE8.
Soubory *.vbs se dají spustit i ve Windows 10/11, ale uživatel tomu musí jít hodně naproti, jedno ukliknutí nestačí.
Pro úplnost, co jsou soubory *.vbs zač, od AI:
VBS soubor je skript napsaný v VBScript (Visual Basic Scripting Edition), aktivní skriptovací jazyk. VBS soubor obsahuje kód, který může být spuštěn v systému Windows nebo Internet Explorer přes hostitelském Windows skriptu (wscript.exe).
A ještě wikipedie, ani té se nedá na 100 % věřit:
cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.