Nejste přihlášen/a.
Co znamená ohlášení PODPORA WINDOW|S 10 brzo skončí?Co mám udělat?Mám noutbuk.
Díky
Postupem času? Tak třeba za 5 až 10 let, to je ve skutečnosti postupem času. To nezačne za rok, ba ani za dva. Takže klidně používejte W10, dokud to půjde, a uvidíte, že to půjde ještě hóóódně dlouho.
Taky jsem si všimla, že na můj starý stroj (přes 10 let starý ntb) se vnucuje reklama na W11, a zejména na nákup nového ntb, protože můj stroj nepodporuje přechod na W11. Nepřišla jsem zatím na to, jak to vypnout. Někdy se to vnutí po zapnutí, zatím mě to neotravuje tak, že bych hlouběji rešeršovala, co s tím.
Co udělat záleží dost na Vás. Nemusíte dělat vůbec nic, dokud to funguje (asi teprve vloni jsem definitivně opustil Visty, teda pořád jdou nabootovat, ale linux mint (nějaký starší, když ten notebook má pomalu 20 let) vykonává lepší práci). Kdyby náhodou to páni od mickosoftu nějak killnuli (jakože by systém nešel nastartovat), ta potom třeba by bylo potřeba něco dělat.
Jedenáctky jsou ještě větší tragedie než desítky. Nemám je, ale pokaždé, když se k nim dostanu, nestačím žasnout, co ještě se dá pohnojit. Ale pokud jste závislý na aplikacích jen pro windows, tak asi nezbyde než teda časem aktualizovat a modlit se, aby všechno šlo.
Druhá možnost je přejít na nějaký ten linux. A je otázka na který (pokud máte hw, co nezvládne jedenáctky, bude potřeba hledat vhodnou distribuci, linux je v tomhle progresivnější než windows, ale je víc distribucí a některé jsou zaměřené právě na starší hw).
Záleží na co ten ntb používáte. Na prohlížení webu a kancelářskou práci neni problém. Běžné aplikace jako třeba vlc jsou v linuxu normálně dostupné. Horší je to se specializovanými programy. Já mám to štěstí, že matlab je i pro linux a o moc víc nepotřebuju (visio a mathtype, takové relikty na vektorové obrázky a rovnice je snad jediné, co mi chybí, ale zatím se to povedlo vždy nějak obejít, ono to chybí i na novějších počítačích s windowsem a možná to tam dělá větší neplechu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.