Nejste přihlášen/a.
Jen 6 let starý, ale Celeron? Já mám HP 250 G7, což bude podobně starý a jestli vyšel na 13 000 ale určitě v něm není Celeron ale daleko lepší procesor a SSD a Win11 a šlape jak hodinky...
Teoreticky by SSD (Pokud je tam ještě mechanický disk) a navýšení paměti na 8 či 16 GB a nejlépe reinstalaci windows mohla pomoci, ale ten Celeron je red flag
Prvně se ale podívej, kolik je volného místa na disku, Jestli náhodou není zaplněný..
ps: Já když zapnu jeden starší notebook (winxp) kde je mechanický disk tak neustále takzvaně šrotuje a nechápu to jestli to dělalo i když byl nový nebo jestli ten disk prostě je tak zpomalený. Windows 10 a 11 si nějak neumím představit na mechanickým disku, to by muselo být šíleně pomalý obecně
Dobrý den, seká-li se NTB při běžné práci na internetu, tak máte na mysli asi prohlížeč/browser a ten zrychlíte jeho vyčištěním (mezipaměť a cookies). A toto budete dělat pravidelně a nenecháte si ho zanést "svinstvem". Zdravím!
Nejlépe ho pročistíte, když na něj nainstalujete Linux, například distribuci mint xFce. Pokud už Mint máte a řešíte nedostatek místa na home oddílu sdíleným se systémem, pak bych promazal logy nebo je vypnul (ale nevzpomínám si jak, jen že logy žerou moc moc místa na disku a zpomalují notebook). Pokud máte velký disk a rychlý HW tak to řešit nemusíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.