Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v baráku vrtají optické připojení. Musím měnit modem? Děkuji předem za odpověd.
pronajmout, protože oni opravňují připojit zařízení k jejích síti tím že si do sítě přidají MAC adresu routeru a to vám klidně mohou u vašeho zařízení odmítnout. Navíc údržba jejich technikem je v případě problému včetně výmněny zařízení, neb je jejich a je zdarma. Jinak je problém cokoliv reklamovat. A pokud tomu nerozumíte , požádejte je o zprovoznění protže byste to asi sám neudělal...asi tak...já mám výhodu že o tom něco vím i ve svých 82letech...
DSL modem Už nepotřebujete skoro nikdy dávno, stačí si požádat o Terminátor, ten je zakončen LAN 1000Tx Takže vám stačí lepší router.
Co se týče té optiky po třeba GPon, tak spousta poskytovatelů vám stejně zakončí LAN portem jsk píšu výše. Takže ptáci v internetu je docela nepraktické, musí se zeptat svého poskytovatele
O Vodafonu,který tu optiku zavádí,mi vypráví,že Archer nefunguje a MUSÍM si od nich najmout jejich router za 70 Kč měsíčně. Takže,jestli mi sem vpluje jejich technik,budu tedy trvat na aktivaci mého stávajícího Archer 300. Doufám,že ho přesvědčím. J e mi 77 let a nemám náladu na další vychcanosti od operátoru.
Archer 300 Zvládne po DSL / wifi cca 125 Mbit
Jako rou ter může fungovat po LANu, Třeba zatím Terminátorem, dá se to přepnout, Akorát že má jen stovkové LAN porty! Tedy jeho real rychlost omezena na 90 Mbit...
Tak už i po DSL dneska máte 250/50 nebo nově od srpna 500/100 Mbit (s Terminátorem v2). Tedy předávacím rozhraním je port 1000 TX
K tomu potřebujete nějaký rozumný rou ter s wifi 6 a víš, s LAN portem 1000 Tx a výš...
Já jsem si koupil za 1300,- nejlevnější wifi 7 router: Xiaomi BE3600, má 2,5GE a Wifi7 a umí vytočit PoE s VLAN ID 848 pro Cetin. Ale pozor čínská verze na ali Expressu Jesenice za polovic, ale neumí zadat VLAN ID pro Cetin.
Teoreticky ticky by po tý wifině měl dosáhnout těch 2000 Mbit od ISP...
Myslím že má další 3 len porty a umyje dokonce zdvojovat takže 2000 Mbit
Tedy zkráceně arch er 300 optiku nepodporuje, ale pokud dostanete od providera nějaký Mediakonvertor, tak lze přepnout do WAN režimu.
Ale jak jsem napsal výše, ten Xi a omy za 13 stovek co seženete, je lepší volba než ten Archer. Archer mám taky, před dvěma lety jsem ho koupil na Bazoš i za 3 stovky, ale pokud od poskytovatele mi teče víc jak 150 Mbit, tak je škoda se s ním omezovat
Snad vám to pomůže, jste ochotný investovat 1300 Kč? Protože wifi 7 je nejnovější generace a nejrychlejší wifi jaké lze dnes a v následujících 5 letech dosáhnout, navíc tento stojí zlomek běžné ceny díky masivní výrobě A je fakt dobrý, kvalitní czipová sada a antény
Samozřejmě po celém baráku a do všech bytu. Rozsekali nad každým bytem nové výklenky,kam cpou nové škatule s optickými kabely,narvané do husích krku.
Tak DSL modem ti na tom asi nepojede , jedině jako rozšíření sítě. On není ani optický router.. optika se převádí většinou na koax...a pak potřebuješ modem s koax vstupem..
Tazatel je nějak moc rychlý.
Nedozvěděli jsme se žádné parametry nabízeného připojení (možná budou různé varianty rychlosti a ceny) ani fyzické rozhraní poskytovatele (metalická zásuvka RJ45, optická zásuvka, zařízení poskytovatele ...) - nic.
V každém případě lze vždy za zařízení poskytovatele připojit vlastní router.
P.S.
MAC adresu lze naklonovat.
1- Není potřeba to ani snad ani umět, protože v tom normálním routeru je tlačítko klonovat a normálně ti načte Mac adresu z připojeného zařízení. Druhá věc je proč by to mělo být dnes potřeba klonovat protože Mac adresu můžeš snadno připsat úplně všude, úplně stejně jako IMEI, ale to umí málokdo (Protože to je v některých jurisdikcich i trestné).
2- Vodafone má nejpomalejší optiku 250 Mbit, takže uvažovat Archer 300 - který má reál thtoughput krzeva LAN port 90 Mbit není moc rozumné. Ale pokud člověk nechce nic měnit, 90 Mbit mu stačí, tak si s tím vystačí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.