Nejste přihlášen/a.
Hoj, mam problémek.. Mam net od UPC, ke kterýmu sem si koupil router od d-linku.. Nainstaloval sem to na noťase, všechno v pohodě šlape.. No, jenže teď sme koupili ještě jednoho noťase, pro přítulkyni a tady to nešlape.. Ten první notebook je toshiba s vistama a ten druhej je UMAX s XPčkama.. Tam to nejde. Když napíchnu kabel od routru k počítači, tak je vše ok, net funguje, když to chci mít bez kabelu, tak se to tak jenom tváří.. Jakoby se to připojí, ale internet nejde.. Už sem prostudoval spoustu fór a nikde sem nic nenašel.. Nevíte někdo, jak na to? UMAX má kartu realtek rtl8187, zajímavý je, že tam je nějaká spojitost s usb 2.0.. Což nechápu..
Opravdu se druhy notas pripoji k siti? Nekteri klienti maji problem s nekterym sifrovanim, takze zkus jen pro test bez sifrovani. Dalsi veci je zda ti to da ip adresu- kdyz das start/spustit napises cmd, potvrdis a napises ipconfig /all tak co tam je? Bud to zkopiruj a nebo sem hod obrazky. Udelej nejlepe to same i u prvniho notebooku
tak nezabezpečená síť udělá to samý, co zabezpečená, ale ten protokol je zajímavej.. U toho, co funguje a má visty to píše (tedy jen u té bezdrátové sítě, ostatní je asi zanedbatelný) tohle:
adaptér bezdrátové sítě LAN bezdrátové připojení k síti:
přípona DNS podle připojení:
Spojení-místní adresa IPv6: fe80::e593:b93f:4eac:8b78%10
Adresa IPv4 : 78.45.41.117
Maska podsítě : 255.255.255.0
Výchozí brána: 78.45.41.1
ostatní hodnoty, jako adaptér k místní síti jsou myslim zanedbatelný a odpojený stejnak.. Jinak, tohle bylo bez šifrování, když sem to zkoušel se šifrovánim, tak tam bylo myslim něco navíc, ale nejsem si jistej.. Jinak u toho druhýho, u kterýho se to připojí, ale nefunguje net, to píše tohle:
adaptér sítě Ethernet Bezdrátové připojení k síti:
Přípona DNS podle připojení:
Adresa IP: 192.168.0.154
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 192.168.0.1
To je všechno.. Jinak mi to napíše, že je to připojený, úroveň vynikající.. Když na to poklepu, tak to hodí rychlost 54MB/s, což je největší možná rychlost toho routeru tušim, takže se to prostě napojí jenom na router, ale už ne k internetu..
Ach, proč nejsem nějakej ajťák.. Díky za pomoc
Myslim si že ten rozdíl by jsi měl vidět i ty: porovnej IP adresy. Ten první počítač se na router dostane? Jakou adresu má router? Všimni si že na každym pc máš úplně jiný rozsah, tak buď router nepoužíváš jako router a nebo máš u druhého pc ip adresy dané napevno...
no vidim, jenomže sem zatim bohužel jen laik a ještě k tomu v práci.. Dá se s tim něco dělat? Třeba nějak přenastavit IP u toho druhýho noťase? Asi jo, že, nějak nastavit u tý karty..
Dělat ano, ale nejdříve musíme zjistit co napsavovat...takže koukni na to zda neni ip nastavena napevno (start/nastaveni/sitova pripojeni/vlastnosti na tom spravnym a tam to najdeš), jinak je to i v ipconfigu- je tam nad připojením hláška DHCP ano a ještě datum kdy vyprší zápujčka, dále zjisti kterou ip má router a zda máš přístup do jeho nastavení
díky, až budu doma, tak se na to kouknu.. na to nastavení ip, to bych měl zvládnout.. Jinak do nastavení routru přístup snad mam, přes tu IP, co zadám do prohlížeče a přes admina, tak nějak.. Ještě se ozvu, jestli to udělám, tak máš u mě panáka)
myslim, že ip adresa neni napevno ani v jednom počítači.. DHPC ano nikde nemam.. Router má asi 192.168.0.1, tedy aspoň pod tímhle se dostanu do nastavení toho routru.. Ještě jedna zajímavost, když nechám kábl v jednom počítači (v tom, co do teď fungoval) a nastavim IP v tom druhym (na 192.168.0.2 tušim), tak ten druhej funguje.. Vůbec se v tom nevyznám..
Ale funguje to jen při jednom pc viď Hoď mi sem nastavení toho routeru, hlavně WAN, ale když uděláš i obrázky LAN tak tim lépe...to dáme dohromady
hele já už na to přišel.. Asi mě zabiješ, ale já měl debil kabel v routru špatně, neměl sem ho ve wanu, ale v čísle.. což byla ta příčina.. Sem hňup a omlouvám se.. Můžem se domluvit na toho "panáka", když budeš chtít.. Zdržoval sem tu hloupostma, ach.. Díky moc za snahu. PS: zajímavý je, že stejnak ten jeden fungoval..
a neřikal jsem to? Koukni na mou druhou odpověď v tomhle tématu, najdeš tam...nebo nepoužíváš router jako router... proto jsem z tebe doloval adresy a chtěl nastavení, připadalo mi to jako bridge (pouze most a ne router), stutečnost je ještě lepší, používal jsi z routeru pouze switch, proto fungoval jen jeden počítač.
Do budoucna bacha na zdířky :D
Ty výchozí brány by měly bejt stejný...,a ty IP adresy si myslím že jsou o.k. ten router přiděluje adresy sám (DNS).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.