Nejste přihlášen/a.
prosím o radu neumím uložit fotky z flešky do počítače hp s windows 11 buďte tak hodní
Postup je stejný snad už od dvoulitrů (v 9x to bylo komplikovanější, ale počínaje w2000 je to jednoduché). A to samé v linuxu. A v jedenáctkách se zrovna tohle nezměnilo.
Teda pro flešku. S multimediálními zařízeními (MTP) (typicky mobil nebo foťák) je to trochu složitější a umim to jen v linuxu, ve windows vždy tápu.
Když vložíte flešku, ukáže se Vám co dělat a zvolíte otevřít složku a zobrazit soubory, tím se otevře průzkumník.
Pokud se tak nestalo (ten dialog se dá vypnout), dáte okno+E a tím se otevře průzkumník, kde flešku najdete. Otevřete druhý a do do něj to natáhnete do potřebné složky (dá se to i v jednom). Ta zkratka okno+E ve windowsu snad pořád platí, v linuxu nevim, tamní průzkumník používám stejně jako ten windowsí, tj. skoro vůbec a otvírám ho z ikony na hlavním panelu.
Vůbec nejlepší je to provést v nějakém souborovém manažeru, třeba oblíbeném total commanderu. Já používám double commander (narozdíl od TC je zadarmo i když to neni hlavní důvod).
Zasunout flešku do USB, otevřít ikonku Můj počítač, tam klik na USB fleš diskF a kursorem přetáhnou na plochu. A je to. Pak až budete chtím mít flešku prázdnou, tak označit, zamodři, nejlépe jedním tahem všechno a klik na Delete, odstranit. A fleška je zase prázdná.
Proč by to přetehoval na plochu, ktdyž to může přetáhnout do určené složky. Na plochu nepatří nic než zástupvi aplikací.
Ta plocha musí vypadat, když tam přetáhnete 100 fotek. Mimochodem, když označíte jednu a dáte "ctrl+a" tak máte označené všechny a nemusíte nikde jezdit myší.
Hlavně je ten počítač hrozně pomalej, když má někdo zamr*anou plochu soubory, které se musí pokáždé načíst.
Proto tam jsou jen zástupci (ikonky s šipečkou v rohu).
Máte pravdu, o složce jsem zapomněla napsat. A ještě to, že je potřeba z flešky nejprve otevřít nebo otočit a pak přetáhnout.Občas se stane, že fotka zůstane maličká. Tak to teď říkám dobře? Dělávám to takhle, ale vysvětlit, to je horší. Tazatel také není ajťák, tak jsem si myslela, že mému hodně jednoduchému vysvětlení bude rozumnět.
Fotky se přetáhnou a pak se s nimi pracuje, ve flešce se nic nedělá. Velikost fotky nezáleží na flešce. Jaká velikost je uložená, taková se kopíruje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.