Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možný upgrade na W 11 u tohoto procesoru?

Od: bohumil® odpovědí: 10 změna:
V objednaném repas NB je osazen procesor Intel Core i7-7820HQ (2,90 - 3,90GHz) a OS W 10. Prodejce na můj požadavek na dodání s W 11 mi sdělil, že u této generace procesoru není možné upgrade z W 10 na W 11. Nějak se mi to nezdá. Má pravdu? Dík za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na spoustu starých NTB které zprvu odmítají instalaci W11 se dají nainstalovat ALE jako donucený uživatel W11 na pracovním NTB jsem znechucený a do mých domácích W11 nesmí. Tedy syn si W11 upgradnul, ale pak už si musí radit sám - spousta věcí se instaluje a upravuje mimo uživatele. Je to výrazně horší než W10.

Máte nějaký důvod přechodu k W11?

hodnocení

Podobný problém jsem měl u svého staršího NTB Asus (10 let) , kdy jsem původní W 8.1 upgradoval, po jejich uvedení , na W10. Bylo to absolutně špatný, problémy všeho druhu a tak jsem okamžitě vracel ty W8.1 a na nich , bez jakýchkoliv problémů, funguje perfektně do dnes. Jinak dík za zkušenost.
HP ZBook G4- je ještě pár variant, tyto NTB se můžou prodávat v rozmezí 5-11tis. Záleží tedy na celkovém stavu. Občas jsou zajímavé články a varianty v časopisu CHIP - kde nedávno byla i možnost obejít podmínky HW u W11. Ukončení podpory W10 se nebojte - ještě stále funguje bankovnictví i na W7. Převážná část napadení počítačů má důvod mezi klávesnicí a židlí.

Mimochodem - s těmi parametry a procesorem by W11 měl naskočit sám při zadání windows update - třeba přes asistenta. 4jádro to je a nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat. Nicméně ovladače ostatního HW už se můžou hledat špatně. Chce to u některých částí postupovat individuálně/alternativně. Takže pokud by se za rok používání objevila modrá smrt, najdou se lidé, kteří budou označovat za důvod právě "nelegální" windows.

hodnocení

0x

Záleží na typu ntb. Podle dokumentace je tento procesor pro W11 podporován jen u ntb Dell Precision 5520/Surface Studio 2. Ostatní mají smůlu. Leda zkusit nějaký neofiko upgrade ale to už budete muset pohledat na specializovaných forech

hodnocení

Jde o HP ZBook G4 a jinak má poměrně dobrou konfiguraci. Mimo uvedeného procesoru má 32 GB paměti DDR4 a SSD 1 TB. Obrazovka 15,6 matná a podsvícená. Grafika taky celkem OK. Za cenu cca 9500,- Kč. A slyšel jsem, že by údajně ukončení podpory W 10 mělo být možná i odloženo. Co Ty na to?
hodnocení

Podsvícená je tedy klávesnice.

Problémem je procesor. Pro upgrade na W11 vyžaduje aby byl min 8.generace. Info je přímo z webu MS a přidruženého fora.

Jak jsem psal, půjde nejspíše i neofiko upgrade ale s tím souvisí velmi pravděpodobně částečné omezení funkcí (možné problémy s aktualizacemi, případně občasné chyby při běhu některého SW).

Nejspíš máte ntb pro soukromé účely, tak bych to asi tolik neřešil - W10 špatné nejsou, podpora ještě nějaká chvilku bude a i po jejím skončení bude systém nadále fungovat. Jen nebudou chodit bezpečnostní záplaty. A pokud nejste nějaká VIP osoba pracující s chráněnými daty, tak si případní útočníci vyberou někoho, kdo je pro ně zajímavější :)

ttt
hodnocení

0x

oficialne tento CPU podporovan pro win11 neni.

Nicmene funguje uprava pro unsupported harware v instalatoru:

hothardware.com/...

pavel2
hodnocení

0x

Na stránkách Microsoftu je v seznamu podporövaných procesorů, ale s poznámkou, že upgrade Win 11 se nezdaří. Takže nainstalovat čistě W11 půjde, ale upgrade již ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]