Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

*pdf rychlejší otevření

Od: jaraz® odpovědí: 23 změna:

K otevření souborů *pdf používám nově (Předtím adobe acrobat) Foxit pdf Reader,ale otevření většího souboru trvá neskutečně dlouho .(Jídelní lístek 8 stran cca 20 minut)Pokud jej otevřu ve Wordu,tak mi jej ihned převede na *doc. Existuje nějaký jiný program,který je rychlejší? Nebudu v něm dělat žádné úpravy,pouze jej potřebuji přečíst.(W10).Berte ohled na seniora. Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

SumatraPDF bývá považován za nejrychlejší, bez instalace, jen rozbalit. Stahovat zde či originál (asi nejnovější verze) zdroj zde. Pokud nepomůže, chyba není v prohlížečích PDF.

;) Dnes každý rozšířenější internetový prohlížeč přímo otevírá PDF soubory.

Také doporučuji SumatraPDF. Pro mě je to must have program v každém PC, podobně jako třeba Irfanview. Malý, funkční, free.

Irfan Viewer také umí otevírat (a tisknout) PDF soubory. Proč nezůstat u něj?

mll

Irfan na to potřebuje pluggin. A je to opravdu spíš jako prohlížení obrázků, což většinou nevadí.

A v čem je problém Irfan pluginu? Pluginy jsou stejně dostupné jako samotný Irfan.

Mimochodem, na PDF má Irfan ty pluginy dva, ten jeden starší potřebuje Postscript, ten novější se bez Postscriptu obejde.

Takže můžete PDF prohlížet také pomocí příkazové řádky a konzoly Ghostscript, což je suverénně nejrychlejší.

gswin32c.exe -sDEVICE=display "souborPDF"

km
hodnocení

3x
Adobe reader. Je zdarma.

jo
hodnocení

2x

Pokud chcete používat specifické funkce PDF, jako třeba formuláře, ukládání, no tak Adobe reader, Sumatru neznám a nevím co by mělo být ještě rychlejší? Mám X let starý notebook a do toho PDF do Acrobatu se otevře do nula až 4 sekund

Acrobat reader byl přece vždycky zdarma, i před 25 lety

thetruth
hodnocení

1x

Co to otevírat přímo v MS Edge? Žádný externí program netřeba a je to dost rychlé.

Víc v mé odpovědi
ne! edge to je šílenost, divím jak jsem se mohl bičovat otevírat PDFka v tomhle pomalém hnoji! na 5GHz osmijádru je to pomalé. Naví si ani není schopen zapamatovat kde byl soubor otevřen, při zavření prohlížeče nelze dohledat stránku, navíc od 10 souborů(na 64GB RAM padá)!

pdf
hodnocení

0x

20 minut: to bude nějaký jiný problém. Co přetížení paměti/procesoru? Pro začátek bych vyčistil komp.

Používám PDF-XChange Viewer, zdarma, je mnohem menší než Adobe, jehož jsem se kdysi zbavil. Na úpravy Master PDF Editor.

hodnocení

Děkuji všem,nainstaloval jsem Acrobat Reader a funguje tak jak jsem byl zvyklý. Hezký den;)

mll

Jo nedávno mě někdo překvapil, že akrobat už zase funguje, jak jsem byl zvyklý někdy od roku 99. Že ho už trochu "odbloatwareovali" jinak počínaje verzí cca 6 byl nepoužitelný, tehdy jsem právě přešel na něco co si už nepamatuju (název něco jako sorax) a pak na Summatru. Ale já už jsem si zvyknul ve windows na Summatru (do windows se musí nějaký ten prohlížeč pdf doinstalovat), v linuxu na Xreader (neinstaloval jsem ho je to součást distribuce) takže nemám důvod se k akrobatu vracet.

20 minut je hodně (i na daleko víc stránek), to bude nějaký problém, buď s dokumentem (může být udělaný nějak divně), nebo spíš s tím prohlížečem (který by si měl poradit i s "divným" dokumentem).

hodnocení

0x

Trošku se přiživím dotazem na soubor pdf.

Mám soubor v pdf, ten je chráněn na kopírování. Lze to nějak obejít a kopírovat části?

Moc děkuji za radu, odborníci a přeji jen krásný den.

*pdf rychlejší otevření

Co obrazovka ukáže jako obrázek, můžete převést na text. Musíte mít OCR program (třeba Microsoft Lens)

Best OCR software of 2025

https://www.techradar.com/best/best-ocr-software

Nebo si dokument / část uložit jako obrázek / obrázky:

Windows Screenshot / výstřižky

[Win]+[Shift]+[S]

Nebo otevřít ve Firefoxu, pokud je to opravdu text tak půjde normálně označit a zkopírovat, Firefox ve výchozím nastavení nerespektuje zákazy kopírování + má vestavěné nějaké OCR pokud to není zapsáno jako text ale jako obrázek. Podobně to má většina otevřených prohlížečů PDF

bonbon®,
Moc děkuji za radu. je to tak jednoduché, že mne to ani nenapadlo. A funguje to. Ale ne na 100%, zkrátka obrázky to neumí. Celý text taky ne.

Ale i toto mi stačí, na kopírování části textu.

Moc děkuji a máte u mne řízkovou pochoutku, až se někde potkáme po ČR.

vibe2®, moc děkuji, Screenshot používám viz obrázek v dotazu.

Musíte mít OCR program (třeba Microsoft Lens) Best OCR software of 2025

toto je pro mne již diskuze v cizím jazyku, ale až přijede synek, tak mu Vaší radu ukážu a určitě to dobře dopadne.

Moc děkuji a máte u mne řízkovou pochoutku, až se někde potkáme po ČR.

halamus

> Musíte mít OCR program

Proč? Já používám Google Lens (Vyhledávání pomocí obrázku), google.com/...
Nevím, na jak dlouhé texty to funguje, zatím jsem to potřeboval jen na relativně krátké texty, odhadem do 1/5 normostrany.

km

na netu je řada online nástroků na úpravu a konvertování PDF. když bych chtěl například odstranit heslo, hledal bych v angličtině "convert pdf password free" a zkoušel který to umí

tak jak je to tedy, má ten firefox ocr?
km, těm online nástrojům se vyhýbým, mám zkušenost, že to jsou nefunkční šity nebo co udělaj 10% celku. je nějaký, co funguje nějak chytře? třeba lokálně jasascriptem a není omezený?
oss

Cokoliv otevřu v iPhonu, třeba i obrázek, tak mi to umožní zkopírovat text.

Zajímavý že v iPadu to nejde, asi zase nějaká funkce která jde jenom v iPhonu, bavím se o operačním systému, nejde o žádný program, ale funkci OS.

hodnocení

0x
Taky jsem to řešil. 100MB 2000stránkový dokument ,potřebuji mít otevřený na několika místech, což sice nejde řešit otevřením souboru jednou a mít tam víc pohledů, ale holt jsem ho v sumatrapdf otevřel 20x (ano 20x) a spotřeba sice 700MB ale oproti té tragédie edge (3-5GB ,pomalé, seká se, padá od 7 souborů najednou -zčerna okno, navíc hledání je šnečí.) naprosto OK, vše plynulé, hledání bleskové.
sumatrapdf naprosto OK, jen je nutné nastavit soubor-nastavení -pamatovat si pozici souborů
ze zvědavosti, Adobe pdf se řadí k sumatře(excelentní) nebo k edge (velký špatný)?
NAvíc si lze soubor sumatraprefs.ini zkopírovat (po ukončení programu až, jinak neaktuální)
Otázka víte o webovém browseru, který si takv 1) pamatuje na jaké stránce byl PDF otevřený (ideálně, že při scrollování přidává za URL #N a 2) při zadání URL souboru PDF (http i lokání file:///) s #N na konci se otevře rovnou na straně N?

Najnovsi EDGE by si to uz vraj mal pamatat, je to potrebne vraj zapnut v nastaveniach. Ja som to ale nenasiel. Microsoft tiez postupne vymiena svoj PDF engin za ten od Adobe, tak neviem, ci to tam uz bolo a zmizlo; alebo ci sa to tam ma len objavit. techcommunity.microsoft.c/...

Kazdopadne konvencia #page=N funguje pri otvarani snad v kazdom prehliadaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]