Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Western digital red 5400 vs 7200 ot

Od: nakol odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

uvažuji o cca 4TB disku na zálohování. Tedy vlastně minimum zápisu a používání. Mám možnost vzít Western digital Red 7200 otáček nebo 5400 otáček. Má nějaký smysl koupit těch 7200 otáček, když navíc vyjde o 1 tisíc Kč víc? Přemýšlím právě jen o tom 5400 otáčkovém. Jestli jsou třeba víc poruchové, nebo je to jedno a mohu s poklidem vzít ten nízkootáčkový? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Je to jedno.

ben®

riva - jak komu .

hodnocení

1x

Na zálohování je to celkem jedno...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jeden z nich je tzv. serverový (určený pro dlouhodobý provoz), má rychlejší přístup k souborům a má záruku 60 měsíců, že? Já mám pro zálohu ten WD s 7200 ot. a pohoda (šetřit se někdy nevyplatí). Zdravím!

k2

Muzete nejak rozvest myslenku o setreni? Asi ji uplne nechapu...

kmet

Tazatel: "Má nějaký smysl koupit těch 7200 otáček, když navíc vyjde o 1 tisíc Kč víc?"

mll
hodnocení

0x

Na zálohování otáčky řešit nemusíte. To se řešilo kvůli přístupovým dobám (na to dnes máme SSD), ty vám u zálohování můžou být celkem jedno.

Spíš bych řešil redundanci a zálohoval aspoň dvojmo. Ona porucha disku neni moc častá, ale pořád nějaká pravděpodobnost tu je (nemusí jít o fyzickou chybu, může jít o chybu dat, zásah viru, už mi taky disk spadnul (asi jen ze 150 cm) a nepřežil to). Pravděpodobnost poruchy dvou disků je o poznání menší.

"asi jen 150cm" ... to je něco jako, vždyť se mu ta tyč zabodla jenom 15 cm do těla

vypnutý nebo zaputý nebo bezprostředně předtím zapnutý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]