Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
uvažuji o cca 4TB disku na zálohování. Tedy vlastně minimum zápisu a používání. Mám možnost vzít Western digital Red 7200 otáček nebo 5400 otáček. Má nějaký smysl koupit těch 7200 otáček, když navíc vyjde o 1 tisíc Kč víc? Přemýšlím právě jen o tom 5400 otáčkovém. Jestli jsou třeba víc poruchové, nebo je to jedno a mohu s poklidem vzít ten nízkootáčkový? Díky
Dobrý den, jeden z nich je tzv. serverový (určený pro dlouhodobý provoz), má rychlejší přístup k souborům a má záruku 60 měsíců, že? Já mám pro zálohu ten WD s 7200 ot. a pohoda (šetřit se někdy nevyplatí). Zdravím!
Na zálohování otáčky řešit nemusíte. To se řešilo kvůli přístupovým dobám (na to dnes máme SSD), ty vám u zálohování můžou být celkem jedno.
Spíš bych řešil redundanci a zálohoval aspoň dvojmo. Ona porucha disku neni moc častá, ale pořád nějaká pravděpodobnost tu je (nemusí jít o fyzickou chybu, může jít o chybu dat, zásah viru, už mi taky disk spadnul (asi jen ze 150 cm) a nepřežil to). Pravděpodobnost poruchy dvou disků je o poznání menší.
"asi jen 150cm" ... to je něco jako, vždyť se mu ta tyč zabodla jenom 15 cm do těla
vypnutý nebo zaputý nebo bezprostředně předtím zapnutý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.