Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna a scanner bez Wi-Fi

Od: beru odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

k narozeninám si můžu z Alzy vybrat multifunkční tiskárnu do 3500,-. To už je hodně peněz. Potřebuji ji hlavně na skenování, to musí být barevné, tisknout může barevně nebo černobíle, ale radši barevně. Zase tolik tisknout nebudu. Hlavní je ať hezky skenuje z učebnic a atlasu. A úplně nejhlavnější je, aby vůbec nepotřebovala Wi-Fi a nic, budu část roku u babičky a ta nemá internet a já potřebuji aby to normálně fungovalo a vůbec to nepotřebovalo nastavit a nic přes internet. Existuje něco takového? Mám pocit, že vše chce internet jinak to ani nespustíte, ale nerozumím tomu, tak nevím.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Ty nejlevnější jsou snad právě takové. Připojují se k počítači přes USB. Na počítači jsou nainstalované ovladače a při skenování se výsledek ukládá do počítače.

Ty dražší mají všechny další vymoženosti - připojení LAN - snadná možnost sdílení tiskárny po celém baráku

wifi - možnost tisknout i z mobilu

Něco si vyber a před koupí se tady zeptej. Ale do 3500,- to nebude žádný zázrak.

jm
hodnocení

2x
Naprosto v pohodě seženete v akci tankové tiskárny. Ovladač pro tiskárny občas musí člověk stáhnout z internetu, to můžete mít predchystano na flešce s sebou.. nejsem si jistý jestli mají cd s ovladači v dnešní době.

hodnocení

2x
Mám cca třetím rokem HP multifunkci s dolíváním inkoustu a nemůžu si stěžovat. Neřešte, že má i wifi, může být propojena USB kabelem, taky ji tak provozuji. I fotky jsou s ní v pohodě a inkoust prakticky bezedný.

hodnocení

2x

Wifi nema s internetom nic spolocne v tomto pripade, tlaciaren bude fungovat. Internet je nutny len v prvej faze, ked Windows hlada ovladace. Existuje moznost priamej tlace z mobilu / pocitaca.

mll
hodnocení

0x

Internet je většinou dobrý (nikoliv však nutný) na instalaci (existuje možnost stáhnout ovladače, ale lehce můžete zažít "dependency hell" kdy budete zjišťovat, že potřebujete tohle a támhleto, jinak to nerozběháte). Jsou opravdu některé, které bez internetu a členství v nějakém klubu (předplatné na náplně) netisknou, hlavně HP+ ale myslím že tento model odkoukaly i jiné firmy.

U tiskárny je potřeba se zaměřit na náklady na náplně.

Osobně myslím, že je lepší mít tiskárnu a skener zvlášť, ale jak teď frčí ty multifunkce, tak je výběr skenerů mizerný. Problém je, že některé (ne nutně všechny) multifunkce odmítnou i skenovat pokud mají nějaký problém s tiskárnou.

Skener je barevný snad skoro vždy, černobílý skener to se prodávalo snad někdy v minulém století.

3500 to zase neni tolik peněz. Za to bude něco na způsob canon pixma (s jejich konstrukční chybou B200 nechci o značce pixma ani slyšet, ale stihlo se to včas, chystal jsem se kupovat náplně a ještě jsem je nekoupil). Já když jsem si měl vybrat v práci nějakou multifunkční tiskárnu, měl jsem rozpočet 10 tisíc, vyhrála to Epson L14150 za asi 14 tisíc (překročení rozpočtu nebyl problém).

hodnocení

0x

Kromě toho, co zde bylo řečeno, je dobré vědět, že u inkoustové tiskárny je nutné aspoň jednou týdně něco barevného vytisknout, protože jinak může dojít k zaschnutí tiskové hlavy a to bývá často problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]