Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na nákup počítače

Původní název otázky: Názor na nákup

Od: kejmilos® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,měl bych prosbu na Váš názor ke koupi tohoto počítače viz.odkaz.Je vhodný pro práci na pouze internetu,pro více otevřených oken,tabulky atd.aby všechno šlapalo hladce. Nechci je používat na hry,filmy atd

pocitacezababku.cz/...

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"pro práci na pouze internetu ..." potřebujete mít především aktuální prohlížeč, a tedy nejnovější operační systém.

Takže Windows 11 (Pro) ano.

Pevný disk je poměrně malý (256 GB) - pořídil bych ještě jeden na data a tento nechal na systém.

riva
hodnocení

0x

Stačit bude, ale jedná se už o historii. Já bych si vybral něco novějšího. Třeba mini PC v odkaze bude tak 2x rychlejší a jedná se o nový výrobek:

vi.aliexpress.com/...

hodnocení

A co takhle něco složit bednu ze zdrojem mám,akorát ten vnitřek je starý,HDD taky,Windows 11 tam už nejdou dát.Vyšlo by to na stejné peníze?

riva

Do toho bych nešel. Vlastní skládání PC mělo význam kdysi, když člověk chtěl třeba spoustu volných slotů nejen pro grafiku, ale i televizní kartu, zvukovou kartu a podobně. Něco si poskládat jedině z toho, co mám v šuplíku zdarma, nebo pokud chci "dělo" na míru.

hodnocení

0x
Úplně klidně bych koupil nějaký firemní noťas. Mám již několikátý, většinou nějaký HP a plná spokojenost. Na tohle použití bych klidně koupil i bez systému a dal si tam Linux Mint. Aktualizace během okamžiku a funguje i na starším železu, který už wokna nedávají.

Pokud je to jen na doma (nikam nenosit), pak notebook nee - kvůli komfortnější práci s větším displejem a kvalitnější klávesnicí (numerický blok).

To je asi věc názoru. Mám doma jak noťas tak komp a noťas jasně vítězí. Není problém koupit noťas s numerickou klávesnicí.

Jistě, jde o osobní preference. Pořád je to přehřívající se NTB s mobilním procesorem.

hodnocení

Jj díky, všem.Pravė starší noťas Dell mám s Linuxem už celé roky,ale už potřebuju něco s větším obrazem a Windows je taky více flexi systém pro různé stahování platforem atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]