Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje takový prográmek?

Od: delta® odpovědí: 16 změna:

Zdravím všechny. Nevíte někdo, jestli existuje nějaký takový prográmek, který by z fotky udělal jen obrysy - něco takového, jak posílám v příloze. Děkuji.

Existuje takový prográmek?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ano, triviální, to umí snad každý grafický editor, hledej funkci detekce hran, emboss nebo laplace/sobelův filtr
nebo alternativně: vektorový editor, importovat bitmapu a trasovat rastr na obrysové hrany nebo kontury, výhoda je volitelnost parametrů: množství detailů, vyhlazování čar nebo počet barev(ono to dokáže i oblasti vybarvit, pak si můžeš výplně zase odmazat)

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, např. GIMP a v něm vyzkoušet po otevření fotky filtry. Zdravím!

stahuj.cz/...

hodnocení

3x

GIMP (zdarma) - na pár kliknutí - edge detect, invert, color curves

Samozřejmě by si s tím šlo pohrát víc, podle toho, na co to člověk chce.

Existuje takový prográmek? #2
flu

Takze Gimp line-art neumi? Tazatelka jiste nechtela ten pravy paskvil... Gimp v dobe AI je nejspis nepouzitelnej

Nevim co presne autorka chtěla, ale gimp je pouzitelny vic než dost. Ze jsem tomu nevenoval víc péče neznamená, že by to nešlo. A naopak s ním jdou dělat i věci, které AI nezvládá a v dohledné době zvládat nebude.

pavel
hodnocení

2x

Ano a některé možnosti jsou i online i když dnes je vše omezené, aby se to platilo.

flu

online i když dnes je vše omezené, aby se to platilo ...?

Ale co tě na tom překvapuje? Každý potřebuje jíst, i programátor

co tak udělej práci zadarmo, pojď mi zadarmo postavit barák, nebo naprogramovat aplikaci zadarmo, hurá do toho :)

Jinak na takhle jednoduchou úlohu existují desítky aplikaci, myslím že v iPhonu to je přímo v kameře kde v reálném čase dokáže je dávat určitě filtry včetně tohoto monochromatického, ať už ve facetime (apple Zaváděl AI machine learning do foťáku v době, kdy 99,99% lidí netušilo co to je) tak i whatsupp filtry

Tuhle když jsem potřeboval rychle z fotky udělat dvoubarevný obrázek pro snadný tisk, tak nejrychlejší bylo na počítači ve windows malování, které tam je asi tak 30 let? Uložit jako dvoubarevný bitmapy... Šlo o vyfocený papír s textem tak jsem chtěl rychle odfiltrovat stupně šedi, stíny

Ale na tuhle ulohu to nebude moc vhodný

souhlasím, kdo zná funkční online grafický editor, bez omezení, nutnosti dělat účet ať hodí programem

km
hodnocení

2x

toto dnes vyřeší ai nástroje

hodnocení

2x

Nevím jestli ještě dnes, ale dříve to uměl skoro každý android telefon. Vybrala se v galerii fotka, a úpravy, a nějaký filtr to uměl. Snad kresba?.

flu
hodnocení

2x

Na takovouto jednoduchou úlohu dnes existuje spousty možností a řešení.

Pokud bych hledal konkrétní aplikaci či prográmek na tuto konkrétní úpravu, tak bych se zeptal asi takhle nejen tady - klik : chatgpt.com/... (Kdy nevím jestli je povolené jsem dávat tyto odkazy, nicméně tam je můj dotaz i komplexní odpověď včetně řešení)

Ps: Na podobných AI systémech lze přímo zadat i na programování konkrétní aplikace, která bude umět upravovat obrázky kýženým způsobem anebo dělat jiné věci.

pps: současně jsme se dozvěděli či dovědet mohli (kdo na to klikl) z výše uvedeného odkazu, že tato technika se (prý) jmenuje line-art

kolemjdouci
hodnocení

2x

Na mobil v Andriodu používám Pencil sketch

hodnocení

Tak jsem to objevila ve PhotofiltreStudio. FILTRY - HRANY - JEDNOBAREVNÉ HRANY... Děkuji všem za odpovědi.

Existuje takový prográmek? #3
ben®
delta - šikulka *palec*.
pavel

Tady jeden zdarma online. IMAGECHEF. Je tam více možností. Obrázky jen do 1280 pix ale to stačí vyzkoušel jsem jednu fotku a dobré. tech-lagoon.com/...

pavel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]