Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si udelat seznam mp na tisk?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 21 změna:

kdysi jsem pouzival sw Dir2Text byl výborný pro seznam mp3 písní. ted ale nenecházím vhodný nástroj, prosím poradte jednoduchý nástroj...příklad - mám složku kde jsou mp3 maji název interpreta název skladby, potrebuji abych si jednoduše vytiskl tento seznam bez toho by se v seznamu zobrazovalo cokoli jiného(cas, album, atd..) diky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravec
hodnocení

0x

třeba - dir /b > seznam.txt a potom tisk

pravec

Total Commander a na příkazovou řádku napsat příkaz - viz orámovaný vzor

Jak si udelat seznam mp na tisk?
pravec

V Total Commanderu pomocí F3 otevřete soubor txt.
V menu vyberte Option a z ní
9.položku : ANSI(Windows charset) a
1.položku Text Only
a v Menu EnCoding
3.položku ANSII/DOS (local codes page) (1)

111®
hodnocení

0x

Ale nejdříve comand. Aby se dostal do DOS rozhraní.

hodnocení

to vše je pro mne složité..:) nějak jednoduše...:) potřebuji vytisknout jen to co se zobrazí ve složce s mp3...

Na čem se ta složka zobrazuje? Obrazovka PC/notebooku/tabletu nebo displej mobilu?

kdosi

PrintScreen jste zkoušel?

jo a asi když seznam je delší než okno to bude nějak lepit...

hodnocení

0x

Mluvíte o PC? Rozumím tomu tak, že ve složce jsou soubory

interpret1 - skladba1.mp3

interpret2 - skladba2.mp3

interpret3 - skladba3.mp3

v příkazovém řádku napište

dir *.mp3 /B > seznam.txt

V parametrech přílazu dir si můžete ještě nastavit, jak názvy uspořádat: /N podle názvu, /D podle data

a soubor "seznam.txt" si vytiskněte.

Je to dost jednoduché?

Jinak seznam vám sestaví každý pokročilejší manažer souborů.

hodnocení

ano ale kde najdu ten prikazový rádek, bohuzel tomu nerozumím :) na notasu mám slozky ruzné a chci vytisknout seznam z kazdé slozky...:) zkousel jsem to pres total commander a tam se nezobrazuje čestina hází to jiné písmena kde je napr č,ř,ž...misto Ď to napíše ň ...:)

Příkazový řádek najdete i na dolním řádku Total Commanderu (zobrazit: příkazový řádek) /*

nebo klávesovu zkratkou [Windows] [R] (současně) a zapsáním cmd do okénka " otevřít"

V dané složce zkopírujte do příkazového řádku už uvedený

dir *.mp3 /B > seznam.txt

Ovšem s češtinou budou vždy potíže.

Zkuste to, dejte sem krátkou ukázku a vydedukujeme, jaké máte kódování češtiny (asi OEM 852)/** a jak je správně vytisknout.

/* TotalCommader má třeba plugin FileListViewer

totalcmd.net/...

/** kódovou stránku zjistíte zadáním chcp

--- edit ---

výpis obrazovky příkazového řádku uděláte tak, že na hlavičce okna pravým tlačítkem myši vyberete

Úpravy - Označit nebo Vybrat vše a pak Kopírovat.

Obsah schránky lze přenést do souboru v libovolném editiru.

mm

V Total Commanderu vyberete všechny soubory ve složce a v menu nahoře zvolíte "Vybrat" a "Zkopírovat vybrané názvy do schránky".

Zkopíruje se to i s českou diakritikou v názvech souborů.

mll

V double commanderu se příkazový řádek spustí stiskem F9, v total commanderu to bývalo někde ukryté. No ale pokud nechcete přímo názvy souborů, ale jejich metadata, tak to asi nebude příkaz dir.

Jinak výpis dir se dá nasměrovat i na tiskárnu, místo souboru dáte prn (dir něco /parametry >prn) a pošle se to na výchozí tiskárnu (neptejte se mě, co windows dělá se souborem názvu prn, pokud se vám ho podaří nějakým způsobem vytvořit (je to jeden ze zakázaných názvů souboru)). Ale pořád je lepší si ten seznam udělat do souboru, a to máte i normálně v menu DC (i TC) zkopírovat vybrané názvy do schránky.

hodnocení

0x

A proč si ten SW "Dir2Text" nestáhneš ze Slunečnice.cz? Anglická verze ti snad vadit nebude, nebo ano?

hodnocení

dir2text jiz nefunguje na nových win jsem zkousel...

petrm
hodnocení

0x

mll
hodnocení

0x

Když pominu variantu udělat si na to vlastní aplikaci (otázka tak na dva večery aspoň v hrubých rysech), tak total nebo double commander jsou na to skoro ideální. Dáte si vlastní sloupce, do kterých si dáte přesně to, co chcete a pak dáte kopírovat seznam se všemi podrobnostmi a ve schránce najdete seznam oddělený tabulátory, který můžete vložit do nějakého toho mordu nebo excelu.

Nevím jak v TC, ale v DC je plugin audioinfo (ten který poskytuje přístup k metadatům mp3) v základní výbavě.

Tazatel nechce nic jiného než název souboru.

... seznam bez toho by se v seznamu zobrazovalo cokoli jiného (cas, album, atd ...)

ne, on chce názvy složek :D

hodnocení

0x

Je struktura složek plochá nebo víceúrovňová?
Total commander - složky s píšničkama
(volitetně Ctrl B nebo hledat zašrtnout jen složky)
označiít vše
nabídka - Vybrat - kopírovat vybrané názvy do schránky
Hotovo

nebo na linuxu:
cd složka s písněmi; find -type d > seznam.txt

nebo

cd složka s písněmi; find -type d -mindepth 2 -maxdepth 2 > seznam.txt
což je kosmetická úprava která vybere jen složky s danou úrovní zanoření , pokud je to hiearchicky skupina-album, tak to tak tam nebudou složky první úrovně (což typicky by byly Kabát, Arakain, Pesopír) , ano čísla mohou být stejná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]