Nejste přihlášen/a.
kdysi jsem pouzival sw Dir2Text byl výborný pro seznam mp3 písní. ted ale nenecházím vhodný nástroj, prosím poradte jednoduchý nástroj...příklad - mám složku kde jsou mp3 maji název interpreta název skladby, potrebuji abych si jednoduše vytiskl tento seznam bez toho by se v seznamu zobrazovalo cokoli jiného(cas, album, atd..) diky
Mluvíte o PC? Rozumím tomu tak, že ve složce jsou soubory
interpret1 - skladba1.mp3
interpret2 - skladba2.mp3
interpret3 - skladba3.mp3
v příkazovém řádku napište
dir *.mp3 /B > seznam.txt
V parametrech přílazu dir si můžete ještě nastavit, jak názvy uspořádat: /N podle názvu, /D podle data
a soubor "seznam.txt" si vytiskněte.
Je to dost jednoduché?
Jinak seznam vám sestaví každý pokročilejší manažer souborů.
ano ale kde najdu ten prikazový rádek, bohuzel tomu nerozumím na notasu mám slozky ruzné a chci vytisknout seznam z kazdé slozky...
zkousel jsem to pres total commander a tam se nezobrazuje čestina hází to jiné písmena kde je napr č,ř,ž...misto Ď to napíše ň ...
Příkazový řádek najdete i na dolním řádku Total Commanderu (zobrazit: příkazový řádek) /*
nebo klávesovu zkratkou [Windows] [R] (současně) a zapsáním cmd do okénka " otevřít"
V dané složce zkopírujte do příkazového řádku už uvedený
dir *.mp3 /B > seznam.txt
Ovšem s češtinou budou vždy potíže.
Zkuste to, dejte sem krátkou ukázku a vydedukujeme, jaké máte kódování češtiny (asi OEM 852)/** a jak je správně vytisknout.
/* TotalCommader má třeba plugin FileListViewer
/** kódovou stránku zjistíte zadáním chcp
--- edit ---
výpis obrazovky příkazového řádku uděláte tak, že na hlavičce okna pravým tlačítkem myši vyberete
Úpravy - Označit nebo Vybrat vše a pak Kopírovat.
Obsah schránky lze přenést do souboru v libovolném editiru.
V Total Commanderu vyberete všechny soubory ve složce a v menu nahoře zvolíte "Vybrat" a "Zkopírovat vybrané názvy do schránky".
Zkopíruje se to i s českou diakritikou v názvech souborů.
V double commanderu se příkazový řádek spustí stiskem F9, v total commanderu to bývalo někde ukryté. No ale pokud nechcete přímo názvy souborů, ale jejich metadata, tak to asi nebude příkaz dir.
Jinak výpis dir se dá nasměrovat i na tiskárnu, místo souboru dáte prn (dir něco /parametry >prn) a pošle se to na výchozí tiskárnu (neptejte se mě, co windows dělá se souborem názvu prn, pokud se vám ho podaří nějakým způsobem vytvořit (je to jeden ze zakázaných názvů souboru)). Ale pořád je lepší si ten seznam udělat do souboru, a to máte i normálně v menu DC (i TC) zkopírovat vybrané názvy do schránky.
Když pominu variantu udělat si na to vlastní aplikaci (otázka tak na dva večery aspoň v hrubých rysech), tak total nebo double commander jsou na to skoro ideální. Dáte si vlastní sloupce, do kterých si dáte přesně to, co chcete a pak dáte kopírovat seznam se všemi podrobnostmi a ve schránce najdete seznam oddělený tabulátory, který můžete vložit do nějakého toho mordu nebo excelu.
Nevím jak v TC, ale v DC je plugin audioinfo (ten který poskytuje přístup k metadatům mp3) v základní výbavě.
Je struktura složek plochá nebo víceúrovňová?
Total commander - složky s píšničkama
(volitetně Ctrl B nebo hledat zašrtnout jen složky)
označiít vše
nabídka - Vybrat - kopírovat vybrané názvy do schránky
Hotovo
nebo na linuxu:
cd složka s písněmi; find -type d > seznam.txt
nebo
cd složka s písněmi; find -type d -mindepth 2 -maxdepth 2 > seznam.txt
což je kosmetická úprava která vybere jen složky s danou úrovní zanoření , pokud je to hiearchicky skupina-album, tak to tak tam nebudou složky první úrovně (což typicky by byly Kabát, Arakain, Pesopír) , ano čísla mohou být stejná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.