Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průzkum na zájem o YT kanál

Od: darheus odpovědí: 7 změna:
Zdravím.
Nevím, jestli to sem patří, ale risknu to. Díky za přečtení příspěvku a každou, upřímnou reakci. Pokusím se být stručný.
Jsem starý „ajťák“; začal jsem v 8 letech, teď je mi 37. IT jsem si vybral jako školu (žádné gymnázium), a školní dobu, byť jsem nedostudoval ani na bakaláře, považuji za své úspěšné období. V pracovním procesu to ale bylo tak na 4, nebo dokonce na 4-. Mohl bych to vysvětlit, nebo popsat, ale myslím si, že za to by si mě lidé spíše špatně „zaškatulkovali“.
Dřív mi šlo především o dobré vztahy s lidmi, ale to jaksi nevyšlo, žádný vztah mi nevydržel, a rád bych si spravil chuť alespoň slušným výdělkem alespoň v tomto věku (takoví lidé – zbohatlíci – už jsou). Mám podnikatelský nápad, kterým se mohu pochlubit, protože, vzhledem k navázanosti na mou konkrétní osobu, mi jej stěží někdo může ukrást.
Byla by to YouTube videa, zdarma, protkaná reklamami, kde bych se věnoval technickým IT problémům při práci s jednotlivými technologiemi. Ve školní době jsem pomáhal spolužákům, a rád jsem věcem do hloubky rozuměl. Dnes je sice internet a umělá inteligence, ale třeba časopisy Chip nebo Score se také, po celou mou kariéru, přes veškerý technologický pokrok, dokázaly udržet.
Vím, že tím si hodně lidí znepřátelím, ale jde mi na tom asi tak ze 60 % o výdělek, který bych z velké části reinvestoval do nákupu dalšího hardware a software; splnil bych si tak sen, že budu pracovat s technologiemi, se kterými chci (moderními, high-end), a vlastně to bude majetek firmy, takže to nenakoupím za svůj čistý příjem, ale bude to náklad „firmy“; Microsoft přece také pracuje s vidinou zisku.
Ten příjem by tam byl z reklam a toho, co mi lidi nad rámec toho dobrovolně pošlou, což se youtuberům děje. Každé video může vidět celý IT svět, protože je mi vlastní angličtina (bylo by to i česky).
Teď jsem invalidní důchodce ve třetím stupni se sníženou pracovní schopností o 70 %, ale ono je to právě tou neuvěřitelnou frustrací z (českého) pracovního prostředí, která mě nutí do deprese. Čas bych na to jako měl a nějakou počáteční investicí je můj starý hardware a svobodný software. V roce 2024 jsem zkoušel kurz programátora webových aplikací, že bych se jako vrátil do pracovního prostředí, ale nevyšlo to, zabalil jsem to při prvním testu.
Bylo by to jako o problémech, na které IT pracovník asi narazí, když bude chtít pracovat s nějakou technologií, např. proč počítač nezavede operační systém nebo proč program nejde zkompilovat; kanál bych pak dále směřoval podle zpětné vazby.
Strpěli byste ty reklamy, resp. přispěli byste dobrovolně na nějaký takový projekt vy? (Nemyslím jako teď, když ještě ani jedno video není, ale když už by byla jasnější představa, třeba o kvalitě).
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Ne,škoda času a peněz do toho vložených...
Nějak jsem nepochopil,co myslíte tím ,že do toho vložíte vlastní zastaralý hardware a svobodný software...
To nemáte doma, aní vlastní server a neprovozujete vlastní stránky?
Asi chcete začít videi na youtube kanálu...těch tam je...

hodnocení

0x

Zdravím,

moc se ptáte. Prostě začněte, hned. Jiná rada není.

Pak uvidíte jaká bude odezva a kolik sledujících.

Dopředu vám to nikdo opravdu neřekne jestli je to dobrý nápad nebo ne.

cucek
hodnocení

0x
Zdravim. Udelejte jedno video. Dejte sem odkaz a rekneme Vam vic. Pekny den.

hodnocení

0x

Nepovazujem za realne, aby ste niecim zaujali v mnozstve videii na podobne temy.

hodnocení

0x
Tak já třeba uvítám každé video s technickou tématikou, kde se neobjeví černé ruce nějakého Inda žochlajícího legrační indoangličtinou. Takových je dnes snad většina, především třeba v tématu androidu, ale i windows.
Moc záleží na tom, jak to jednak technicky zvládnete, ale i jak působí váš projev. Někdo má třeba projev nesrozumitelný, protivný nebo komický, to vše má vliv na sledovanost. Já třeba nedávám videa, kde někdo o drobném problému žvaní 15 minut, než s dostane k jeho řešeni, musím se koukat na jeho plochu, jak se minutu trefuje kurzorem do zástupce a jak zpomalená deska žvaní a žvaní..
Také záleží, v jakém jazyce to bude. Dejte tam minimálně anglické titulky a máte najednou 200x více potenciálně sledujících.
Taky to bude tak, že časem vás třeba někfo bude sledovat, aby se něco přiučil, ale většinou to asi budou lidi, kteří teď hned jednorázově hledají řešení problému.
Co se týče těch reklam, tak třeba na "čistém" PC v práci se mi teď YT chová tak, že mi většinou pouští dvě reklamy před každým videem a další reklamu skoro pokaždé, když se posunu v čase. Tohleto je tak otravné, že soukromě pochopitelně používám prostředky, jak to obejít.
Zase se musím přiznat, že třeba i podcasty nevydržím poslouchat tím pomalým důchodcockým tempem, jakým se mluví v "radiu", ale stahuji si je a pouštím 1,5 x zrychleně. Prostě i tempo běžné mluvy mě ubíjí svou pomalostí.

hodnocení

0x
Kdybych už do takového sebemrskačství šel, začínal bych bez reklam. Klidně kratšími tématy. Ono člověku taky chvíli trvá vyzrát, netlačil bych na pilu. Jinak záleží hodně na formě. Teď jsem např narazil na yt kanál podobného nadšence jako ty. Jako vysvětluje to hezky, ale neuvěřitelně zdlouhavě - na to se nedá dívat. Přirovnal bych to k americkému stylu, kdy obsah hoden několika vět jsou schopni rozvinout do půlhodinového videa jak pro mentálně zaostalé publikum. A ještě dodatek - nevím jak to funguje u googlu s odměnami, ale já zásadně používám adblocker. Rozumné množství reklamy snesu, ale dnes je obsah zaplevelen reklamou neúnosně.

prostromek
hodnocení

0x

Nejsem znalec, ani technický typ a tak někdy hledám pomoc na You Tube.

Nebo volám synovi.

Můj laický názor je, že když to je Váš koníček od mládí, tak jenom zužitkujete, co znáte a v čem jste dobrý.

Nejlepší je, když Vaše práce je i Váš koníček.

Možná jste spíše introvert a potřebujete pracovat sólo, bez velkého společenství kolegů a nadřízených.

Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]