Dobrý den, lze nějak nastavit na počítači, aby mi přišla zpráva, když se aktualizuje určitá webová stránka? Např. když se hlásím na VŠ a nechci denně proklikávat stránku s podmínkami přijímacího řízení, jestli tam nedošlo k nějaké aktualizaci (jakožto, že dochází), aby mi to bliklo automaticky, že tam došlo k nějaké aktualizaci? Děkuji
Obecně vzato, nelze to. Z http hlavičky Last-Modified jde poznat čas poslední změny, ale to zpravidla nefunguje u dynamicky vytvářených stránek.
Musel byste si udělat, tedy naprogramovat, aplikaci, která porovná velikost stránky, zda se nezměnila, ještě lepší je udělat si kontrolní součet CRC, nebo střeba MD5 otisk, pro takové použití MD5 postačí. Problém bude, pokud je na stránce třebas aktuální datum, to je pak každý den aktualizovaná, i když se pro vás relevantní obsah nezměnil.
Dobrý den. Jednou z možností je RSS, pokud to dané stránky podporují. A pokud ne, tak existují nástroje, které www kontrolují a dají info. Například by mohl posloužit nástroj NotiPage, nebo nějaké alternativy. Zkuste vyzkoušet jestli vám to bude vyhovovat.
halamus
RSS jsem naposled použil tak před 5 lety (stará dobrá Opera uměla nativně), tak jsem na něj zapomněl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.