Kolik mám zvolit internet, jen pro domácí používání? Používám emaily, málo stahuji,často internet,platím přes něj. Je 500 mb/s málo? Prosím o radu.dekuji
S bohatou rezervou. Jestli k tomu nebudete mít připojených několik televizorů, tak se snažte usmlouvat pomalejší a levnější. Rychlost má praktický smysl jen pro video.
500 mb/s je hodně málo. Ale 500 Mb/s je pro tohle použití až až. Mám na dnešní dobu chabých 100 Mb/s a nijak mě to neomezuje, na běžné použití i streamování videí ve 4k je to naprosto dostačující rychlost.
Pro TV v UHD je doporučených 20Mb/s, na běžnou práci se streamem 100Mb/s. Já si pořídil do rodiny optiku 600/300 Mb/s a jede na tom 3 stolní počítače (2online hraní), YT na tv, 2 mobily a NTB s online TV - vše naráz a bez potíží
cokoli pod 1000000mb/s je málo. Za nějaké minimum považuju 2Mb/s= 2000000b/s Nějaké optimum je třeba 8-40Mb/s... pak už je snad využití NAS... rychlost (a zvlášť pro každý směr) není jediný parametr, je taky latence, jitter a cena hlavně
Bohatě pro vaše použití stačí. Já měl, pokud se nepletu 200/50 (download/upload) a jediné, co mě omezovalo, byl upload fotek z výletů přes Uschovna.cz, holt jsem si počkal, než se to odeslalo. Nyní mám tu nejpomalejší optiku, co je v nabídce mého poskytovatele internetu, 300/300 a jsem naprosto spokojený.
Pro chronické stahovače/sdíleče je i gigabajt málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.