Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopie DVD

Od: babaslanska odpovědí: 17 změna:

Zdravím, potřeboval bych prosím poradit: Chci si zkopírovat originální zakódovaný DVD disk, ale tím jak je zakódovaný tak to nejde vypálit. Prosím poraďte, jak se to dá odkódovat? A ještě nějakým lepším způsobem, aniž bych musel stahnout nějakou aplikaci k tomu. Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, bez instalace programu/ů (a znalosti jejich použití) to nepůjde, tak zkuste pro OS Windows např. DVD Shrink nebo možná jednodušší CloneDVD. Zdravím!

jir
Ano, je načase oprášit zapomenuté historické metody... Taky jsem používal Clone DVD, na PC s Duronem 1GHz a 384MB RAM trvalo kopírování jednoho 4,7GB disku půl dne.
ben®

jir - ano, funkční program i na starém HW.

jir
ben: překvapuje mě, že dnes chce někdo kopírovat DVD, to jsme dělali před 20 lety. Kdoví, jestli by všechny ty disky byly dnes ještě k přečtení...

>Kdoví, jestli by všechny ty disky byly dnes ještě k přečtení
Právě proto je snad nejvyšší čas je okopírovat a zazálohovat ne? Ze zálohy ti nezmizí a ani se v jejich průběhu nezačnou objevovat reklamy, taky se v tvojí verzi nezmrví polovina obličejů protože někdo měl geniální nápad to protlačit přes AI.

jir
No, jedná se právě okopírované disky, oproti originálům mají omezenou životnost, navíc ty filmy dávají furt dokola.

No tak okopírované jo. Ale ona už pomalu i končí doba spolehlivosti originálních disků. Navíc na DVDčkách nebyly jen filmy ale i seriály které se už nevysílají a další extra obsah

vernon
@bonbon Mám čitelné všechny svoje vypálené DVD-R i CD-R a samozřejmě i originální CD, BR a DVD. Není jediný důvod, proč by nešly přehrát...
kdosi

Já si před lety zazálohoval spoustu věcí na CD/DVD tak, že jsem to vypálil a poté načetl zpátky a porovnal byte po bytu a všechno perfektně sedělo a pak to dal do uzavřené krabičky do skříně v pokoji. Po několika letech (asi tak 5), jsem to zkusil znovu načíst a asi třetina disků měla nějakou chybu. Přičemž to bylo druhé čtení toho disku v jeho existenci a předchozí dopadlo dobře.

Takže jsem to postupně protřídil a přenesl na HDD, opatřil kontrolními součty a občas to projedu na kontrolu těch součtů. Zatím všechny sedí ...

@vernon
Kromě času, spolehlivá životnost DVD končí po 20ti letech. Mít DVD okolo 20ti let už není nereálné a minimálně se to rychle blíží. Samozřejmě že můžou vydržet déle. Otázka je spíš proč to nezálohovat pokud si ten obsah chceš nechat i nadále

mll

@vernon

To máte docela štěstí. Ne že by mě disky nějak zásadně odumřely, čitelné jsou i takové ty neznačkové z teska a podobně co vycházel kousek pod 5 korun a bylo skrz ně vidět, nečitelných je opravdu jen pár. Naposledy jsem to kontroloval tak před 5 lety, kdy první disky (98-2000) už dosáhly těch kritických 20 let.

CD/DVD/BD vždy ihned po vypálení důkladně kontroluju, takže pokud byly uschované (a nebylo na nich "x" nebo nějaká poznámka o nečitelnosti) tak byly kdysi čitelné.

Co je zajímavé, několik CD/DVD bylo vypálených nějakým zvláštním způsobem (no ono donuťte windows 95 vypalovat na DVD, tím to možná bylo), že je windows nepřečetl, ale podle všeho byly v pořádku, linux je normálně přimountoval a přečetl. Když jsem ve windowsu udělal kopii (asi nějakým cyberlinkem) tak byla taky čitelná a funkční.

hodnocení

1x
Když tam mají tu ochranu, tak nejspíš nechtějí, aby to někdo kopíroval.

hodnocení

1x

Chce to trochu znalostí a pak to není žádný problém. Stačí použít program DVD Fab, kterým lze při ripování odstranit kódování. Pak vypálit na nové DVD.

hodnocení

0x

V PC to asi nepůjde. Ale některé starší DVD přehrávače/rekordéry umožňovaly i kopírování originálních zakódovaných disků. Bohužel více vám poradit neumím, jedině najít někoho, kdo se tím aktivně zabýval, aby vám pomohl.

hodnocení

0x
DVD má dnes nízké rozlišení pro moderní zobrazovače bych to už pomalu zavrhl. Hodně známých filmů dnes seženeš rovnou ve vysoké kvalitě, ty hodně staré jako remastrované a digitálně vyčištěné. Kdybych už měl vlastní DVD ripovat a camrat se s tím(což bych dělal pouze u nesehnatelných věcí), rovnou bych to převedl do nějakého moderního formátu typu x264 či lepšího.

hodnocení

0x

Ono měl tuším hlavní vliv firmware a typ DVD zapisovací mechaniky. Vím, že tenkrát na Mitsumi co se sháněla šlo ledasco co na jiných nešlo. Byly vybrané modely... Sám jsem to měl odzkoušený..

mll
hodnocení

0x

Sežeňte si DVD decrypter. Už je nějaká léta zakázaný (na původních stránkách není), jeho používání není ani podle českých zákonů legální (obcházíte ochranu a to se nesmí), ale mezi uživateli je spousta kopií (byla to svého času standardní výbava počítače) a možná nějakou ke stažení najdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]