Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno jadro proti dvěma

Od: neo* odpovědí: 5 změna:

pro znameho jsem koupil notebook a ten ma proc :INTEL CELERON M 2,1Ghz , 533Mhz, budena nem maximalne na netu, prohlizeni fotek a pod . v cem by poznal znatelny rozdil oproti dvoujadru?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rychlost běhu programů?...podstatné je u uživatelů to a podobně, páč někteří tam dávají náročné věci

celp*

Celeron byl vždy celkově pomalejší oproti Pentiu.Dual Core běží na vyšší frekvenci.Dvoujádro nebo čtyřjádro neznamená dvou či čtyřnásobnou rychlost.Procesy běžící po spuštění napříkl ve Windows Vista a je jich dost tolik neovlivňují výkon zadávaných úloh. Nejvíc je to poznat když máte možnost pracovat na VYLADĚNÉ sestavě od odborníka.Většina tzv.sestavoven PC komponentů si s vyladěním neláme hlavu a my spotřebilé jsme rádi,že nás to nestojí majlant.

já to vim ;) chtěl jsem z tazatele vytázhout jeho verzi a tak podobně

hodnocení

2x

Ve tvém případě bude jediný rozdíl v ceně procesoru. Nemá cenu se honit za výkonem tak, kde to není potřeba.

hm, Flash je už skoro na všech stránkách, stačí pár oken se stránkami je to hotovo. Navíc další verze FF už bude umět rozdělit záložky na vlákna, takže to bude znatelné.

Ale na důchodcovské brouzdání Celeron bohatě stačí, pro mladé blázny se spousty záložek bych řekl, že je to na hraně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]