Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl jsem stahnout fotky z mobilu do počitače ale mobil má USB-C, počitač pouze USB. Existuje něco co by tuto operaci umožnilo? Počitač nemá WiFi ani Bluetoth. Mým starším mobilem s USB se připojuji běžně. Napadlo mě že by mohla existovat nějaká redukce, nebo stačí kabel USB-C datový?
díky
V inuxu se vám telefon normálně objeví mezi disky (v průzkumníku nebo double commanderu, tím že linux neni diskově orientovaný, tak se to tam hledá úplně stejně jako jiné disky), ve windows ho musíte hledat (zvlášť poprvé, pak už jdete najisto, nebo si nastavíte, aby se po připojení rovnou otvíral průzkumník). Já to řeším v tom windowsu tak, že to vzdám a připojim ho k počítači s linuxem, zvlášť když to dělám po delší době a nepamatuju si, kde tyhle věci jsou. No ale neni to můj telefon, já mám starý tlačítkáč, který windows připojí normálně písmenem jako jakýkoliv jiný disk, proto to nemám tak zmáknuté.
Většinou je potřeba přístup k datům v telefonu povolit (i na tom tlačítkovém). Na počítači neni potřeba povolovat nic.
@mll úplně stejně se objeví ve Windowsech. Buď máte nějakou velmi historickou verzi, nebo něco hodně špatně nastaveného. Protože už snad od dob Windows XP se připojený telefon normálně zobrazí jako MTP zařízení v "Tento počítač" a nebylo potřeba cokoliv dalšího řešit, kromě právě potvrzení přenosu souborů na telefonu, ale na to nemá použitý operační systém na druhé straně žádný vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.