Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit mobil s USB-C na comp s USB

Od: zunk odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl jsem stahnout fotky z mobilu do počitače ale mobil má USB-C, počitač pouze USB. Existuje něco co by tuto operaci umožnilo? Počitač nemá WiFi ani Bluetoth. Mým starším mobilem s USB se připojuji běžně. Napadlo mě že by mohla existovat nějaká redukce, nebo stačí kabel USB-C datový?

díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Asi nechapu. Normalne vezmete kabel, kterym telefon nabijite a zastrcite ho misto nabijecky do pocitace. Nebo kde je problem?

Dnes už je u hodně mobilů přibalen kabel C-C, protože USB-C má i většina rychlonabíječek.

hodnocení

0x
Že by kabel USB-A na USB-C, tedy prakticky ten nejběžnější kabel, který jde koupit i v každé samoobsluze či benzínce a dost možná byl i přibalen k telefonu (pokud tam už nebyl USB-C na USB-C).
zunk
hodnocení

Zjistil jsem že v compu není povoleno připojení, snad to problém vyřeší. díky

Připojení se musí povolit na telefonu. Přepnout z nabíjení na přenos souborů.
mll

V inuxu se vám telefon normálně objeví mezi disky (v průzkumníku nebo double commanderu, tím že linux neni diskově orientovaný, tak se to tam hledá úplně stejně jako jiné disky), ve windows ho musíte hledat (zvlášť poprvé, pak už jdete najisto, nebo si nastavíte, aby se po připojení rovnou otvíral průzkumník). Já to řeším v tom windowsu tak, že to vzdám a připojim ho k počítači s linuxem, zvlášť když to dělám po delší době a nepamatuju si, kde tyhle věci jsou. No ale neni to můj telefon, já mám starý tlačítkáč, který windows připojí normálně písmenem jako jakýkoliv jiný disk, proto to nemám tak zmáknuté.

Většinou je potřeba přístup k datům v telefonu povolit (i na tom tlačítkovém). Na počítači neni potřeba povolovat nic.

@mll úplně stejně se objeví ve Windowsech. Buď máte nějakou velmi historickou verzi, nebo něco hodně špatně nastaveného. Protože už snad od dob Windows XP se připojený telefon normálně zobrazí jako MTP zařízení v "Tento počítač" a nebylo potřeba cokoliv dalšího řešit, kromě právě potvrzení přenosu souborů na telefonu, ale na to nemá použitý operační systém na druhé straně žádný vliv.

hodnocení

0x
Usb-c > usb-b jsou redukce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]