Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojování USB

Od: jhlp odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem,

prosím potřeboval bych poradit. Již delší dobu se potýkám při hraní her s odpojování USB klávesnice. Abych přiblížil problém při zapnutí naročnější hry nebo hry zakoupené přes steem či jiného obchodu při chvilkovém hraní se začne automaticky odpojovat a připojovat usb klávesnice. Přijde mi, že port USB nemůže zařízení rozeznat. Při odpojení klávesnice ručně a zapojení do jiného USB portu to samé. Bohužel už mě nenapadá čím by to mohlo být. Nesetkal se někdo se stejným problémem. Pokud ano prosím o radu čím by to mohlo být popřípadě jak to odstranit.

Předem všem děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podívejte se do správce zařízení, mělo by to vypadat nějak takhle a zapátrejte po možné příčině tam:

Odpojování USB

hodnocení

0x
1.pro jistotu dělá to ji jiná klávesnice, aby se nezjistilo ,že je vadná klávesnice nebo kabel (mimochodem včera jsem zjistil že na klávesnici za 3000 jetrošku naseklý kabel, to zamrzí, ale funguje)
u takového to problému by to kruciálně chtělo znát základní desku
2. zkusil bych vyzkoušet v jiném OS - pro vyloučení problému OS (ale hůře se to bude testovat a taky bude nutný tam dátg nějakou hru)
3. zkusit zda se problém neděje při nějaké jiné podobné činnosti střih videa, něco náročného
a děje se to až s nějaký odstupem
a děje se to náhodně při nějaké akci
a hlavně, nejsou připojená jiná USB zařízení? nemá třeba i jen USB hub do monitoru?
Ano s odpojování jsem se setkal, ale ve na více systémech (různorodých), na mini PC to bylo nízkáým napětí (problém 5V raspberry pi 5V je taktéž napájecí napětí celýho )
nebo při připojení USB 3.0 čtečky , ale to bylo jen při připojení a při odpojení = jako by se resetoval celý hub, během OK
jhlp
hodnocení

1. ano dělá to i jiná klávesnice z tohoto důvodu, že to dělala jiná klávesnice se zakoupila nová.

2. v jiném OS klávesnice funguje v pohodě neodpojuje se.

3. k dalšímu USB portu je připojena pouze myš. Problém začíní vždy při zatížení systému (např. najetí přímo do hry a začátek pohybu). Cca týden na zpět již nejdou hrát novější hry ihned se začne klávesnice připojovat a odpojovat. Při běžné činnosti klávesnice v pořádku. Dokonce i při vyjetí ze hry se klávesnice normálně chytá.

jirib
hodnocení

0x
Driver ve woknech,základní deska(driver) nebo vadná klávesnice-reklamace...
Jinde to nedělá?
Na jiném počítači,v jiném systému?
jhlp
hodnocení

Dobrý den,

klávesnice je nová dělala to i jiná klávesnice z tohoto důvdou byla vyměněna. Na ostatních systémech a PC vše v pohodě. Klávesnice je i plně funknčí i poté co se přestanou hrát hry a používá se k běžné činnosti. Zkoušel jsem odebrat a znovu přidat ve správcích zařízení, ale se stejným výsledkem.

thetruth
hodnocení

0x

Prvně vyloučit problém s klávesnicí - zkusit jinde. Je li to nějaký noname, může to dělat cokoli. Pokud bude klávesnice OK jinde, tak v počítači to bude větší oříšek. Může být nakopnutý OS, nebo jen driver klávesnice, či může být něco s USB, nějaký SW či HW problém, ale tam si myslím, že by se pak problém projevil i u dalších USB periferií. To jak je to cíleně pouze u klávesnice vypadá, že bude problém přímo v ní.

jhlp
hodnocení

Již dávno odzkoušeno na jiných PC a systémech tam vždy OK. Navíc zařízení se ztrácí při hraní her. Odzkoušel jsem ji jiné USB porty u klávesnice se stejným výsledkem :( též jsem zkusil odebrat ve správcích zařízení opět se stejným výsledkem. Jediné co jsem nezkusil bylo přeinstalování OS a do toho se mi moc nechce protože je to 50/50

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]