Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozšíření wifi

Od: tomik® odpovědí: 9 změna:

nejsem se jist zda si mám pořídit wifi zesilovač nebo wifi router ... potřebuju z vedlejšího bytu rozšířit signál do mého bytu ...obávám se že wifi zesilovač nemusí stačit a budu muset vést kabel stupačkami a propojit jej buď do zesilovače nebo routeru ...co je lepší nebo proveditelná varianta? díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mara1
hodnocení

3x

Stačí nastavit maximální výkon routeru a nasměrovat antény. Jsem v paneláku a chytám cca 30 wifi všech sousedů okolo i z jiného vchodu...

hodnocení

je to bytovka a byt nade mnou ..pokoj ve kterém je umístěn router tak podním chytám signál v pohodě ale ve vedlejším pokoji tedy dále mám smolíka

kmet
hodnocení

0x

Nejjednodušší, funkční i rozumný řešení je pořídit kvalitní WiFi router, umístit ho co nejblíž sousedova AP (samozřejmě přes strop/podlahu) a nastavit režim bridge. Zhorší se tím ping, takže mozný problém kdy budete hrát online hry aj. Podporuje soused 5GHz?

hodnocení

Teď mu mu montoval internet cez optiku + mu dávali router tak nevim

mnd®
hodnocení

0x

Vést kabel stupačkami - to asi neprojde kvůli pořárním předpisům.

Dejte wifi router co nejbíž sousednímu bytu a když nebude vyhovovat,tak pak špekulovat co dál.

hodnocení

de vést router do routeru přes datový kabel aby to fungovalo jako zesilovač

hodnocení

0x
Řešil jsem podobný případ routerem a mesch ... comfor.cz/... sice to nebylo od souseda, ale ve svém domě svůj internet

hodnocení

0x
Bude záležet na složení stropu. Mám starý dům a ve stropě zřejmě pletivo. Wifi přes něj téměř neprojde. Takže nejlíp prvně vyzkoušet průchodnost.

Tazatel to má odzkoušené...píše:

...je to bytovka a byt nade mnou ..pokoj, ve kterém je umístěn router, tak pod ním chytám signál v pohodě ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]