Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje emailová schránka o ověření bank. indentity?

Od: robocop odpovědí: 6 změna:

Když si založím schránku na seznamu tak tam je ověření bankoví identity. K čemu je to dobré? Mám název emailovky ve kterém nemám jméno, ale profesi. Když teda budu někomu psát, on uvidí mé pravé jméno přes tu bankovní identitu? Nebo tou bankovní identitu ten email jen pevně svážu se svou osoubou a ověřím seznamu, že nejsem bot, spammer nebo osoba nepřátelských úmyslů?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ono tam spíše na tom Seznam.cz bude uvedeno ověření vstupu do e-mailové schránky pomocí Bank ID, že? V tom případě je to stejné, jako použití Bank ID kdekoliv jinde - vstoupíte/přihlásíte se a tím to končí, resp. nikdo další nic nikde nevidí (jako je to u přihlášení pomocí tel. čísla či e-mailu). Zdravím!

hodnocení

0x
Podle mě to bude jen k tomu, že použití bankovní identity znamená trochu vyšší, popř. komfortnější zabezpečení přístupu, například pro případ, že by se někdo dostal k bašemu heslu. Seznam nic nepíše o tom, že by pak třeba vaše maily měly nějaký "certifikát pravosti odesílatele".

mll
hodnocení

0x

Zatím je ta dentita nepovinná podobně jako před 20 lety bylo telefonní číslo. (Za ověření telefonního čísla dávali nějakou kapacitu navíc, třeba jakože místo 10 megabajtů bylo tušim 20.) Zřejmě jen bonus pro ně na nějaké vytěžování dat (šmírování). Ale třeba to za pár let bude povinné a bez ověření dentity si nezaložíte ani blbý mejl.

robocop
hodnocení

Myslíte, že bez preventivní prohlídky u dentisty si nezaložíte emailovku? No to by byl velký průšvih. A co takhle kdyby vás to nepustilo ani na přihlášení, že? Co pak?

vili
hodnocení

0x
Jde o to, že na Seznamu si vytvoříte účet, pod kterým můžete používat všechny jejich služby. Tím, že použijete ověření pomocí bankovní identity, jste prokázal, že reálně existujete, že vaše jméno a příjmení není falešné. Proto je jako další možnost ověření poslat scan občanky. V zásadě myslím, že je to především kvůli profilům v diskuzích pod články Seznamu, kde je občas pěkně nablito, případně pro používání služeb spojených s věkovou hranicí.
Jinak, co se týče e-mailu od Seznamu - mám ověřeno, že zejména v zahraničních webech a službách je výhodnější použití mailu od jiného poskytovatele. Například od Google, který umí přidávat emailové adresy pod jedním profilem. Sám ale mám několik mailových adres na Seznamu z doby, kdy bylo výhodné mít zvlášť adresu pro předplatná služeb, pro herní profil, pro pofidérní e-shopy a pro normální e-shopy, pro pojišťovny apod.
robocop
hodnocení

v tom případě by asi nebylo možné to pomocí bank. identity ověřit když mám jméno například robocop.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]