Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení souborů

Od: http2 odpovědí: 2 změna:

Zdravím,
popíši Vám svou situaci: Mám 2 LAN sítě, které mají IP 192.168.0.XXX a 192.168.1.XXX. V obou jsou do switche zapojeny PC, a vše je OK. Dále je zde jeden "centrální" počítač, který má 2 síťové karty a je zapojen do obou sítí.
Potřebuji, aby bylo možné sdílení souborů v rámci tohoto PC a ostatních připojených PC. Problém je v tom, že soubory v "centrálním PC" z jedné LAN vidím, z druhé ne. Poradíte mi, jak je to možné? V rámci Windows mám povolené sdílení u obou sítí.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Systém?

Tohle jsem na obyč windows nikdy neprováděl, je to docela prasárna a zdroj problémů. Například wokstation má mezený počet připojených uživatelů- nepřekračuješ to? Co firewall? Když tu funkční síť odpojíš tak pojede ti pak ta nefunkční? Centralní pc vidí do té jedné sítě? Ping na to pc jde? Teď řešíme proč neni vidět

Další problém bude proroutování těch sítí...to se řeší příkazem route
malá diskuze aby jsi věděl o co jde tak třeba tady: root.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]