Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poptat připojení internetu

Od: km odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
mám ve sklepě RD přípojku telefonní pevné linky, nebo to alespoň předpokládám. Z ulice vede za první zeď do bílé krabičky kabel v chráničce, odtud dál vedl myslím černý kabel bez chráničky do bytu, ten už jsem zlikvidoval. Dle vyjádření sítí CETIN vím, že v chodníku před domem vede metalický kabel a je přípojka do domu.
Zajímá mě:
1/ jestli je dnes možné přijímat internet pomocí popsaného kabelového připojení a jestli se to vyplatí (rychlost/cena), preferuji kabel, ale ne za každou cenu.
2/ jak se takové připojení poptává a jestli to funguje podobně jako s elektrikou (někdo vlastní síť a někdo distribuuje)
3/ jak nejlépe poptat internetové připojení obecně (i kdyby nemělo být kabelem)
Děkuji pěkně.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

3x
Položíš dotaz všem operátorům,kteří ti umožní připojení na tvé adrese.
Nejlépe na jejich stránkách,emailem nebo osobně v kanceláři.
Na webech jsou jistě i ceníky s rychlostmi a objemem dat...
Co na tom nechápete?
km
hodnocení

děkuji. jak zjistím všechny operátory, kteří mi umožní připojení na mé adrese?

hodnocení

2x

Ověřte dostupnost pevné sítě u vás doma

https://www.cetin.cz/domacnosti/overit-dostupnost/

Podívejte se, jestli jsme k vám domů přivedli rychlý internet

Je u vás náš rychlý internet? Zadejte svou adresu a ověřte si jeho dostupnost ve vaší lokalitě.

km
hodnocení

hodnocení

2x

Klasické metalické kabely, i poměrně staré, používá pro Internet například O2. Asi to ale nepůjde všude a jestli je to 5G nevím.. Poptejte se u nich.

5G je bezdrátový přenos.

hodnocení

2x

1/ Ano, je to možné. Pokud jste na internetu pracovně závislý, požadujete spolehlivost a bezpečnost, tak se i vyplatí. Rychlost je relativně nízká, cena vysoká.
2/ Poptávejte připojení VDSL. Je to stejné, jako s elektrikou. Např. síť Cetin, provider O2.
3/ Drátové a přes mobilní sítě na internetu, bezdrátové poptáním uživatelů v sousedství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]