Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám ve sklepě RD přípojku telefonní pevné linky, nebo to alespoň předpokládám. Z ulice vede za první zeď do bílé krabičky kabel v chráničce, odtud dál vedl myslím černý kabel bez chráničky do bytu, ten už jsem zlikvidoval. Dle vyjádření sítí CETIN vím, že v chodníku před domem vede metalický kabel a je přípojka do domu.
Zajímá mě:
1/ jestli je dnes možné přijímat internet pomocí popsaného kabelového připojení a jestli se to vyplatí (rychlost/cena), preferuji kabel, ale ne za každou cenu.
2/ jak se takové připojení poptává a jestli to funguje podobně jako s elektrikou (někdo vlastní síť a někdo distribuuje)
3/ jak nejlépe poptat internetové připojení obecně (i kdyby nemělo být kabelem)
Děkuji pěkně.
1/ Ano, je to možné. Pokud jste na internetu pracovně závislý, požadujete spolehlivost a bezpečnost, tak se i vyplatí. Rychlost je relativně nízká, cena vysoká.
2/ Poptávejte připojení VDSL. Je to stejné, jako s elektrikou. Např. síť Cetin, provider O2.
3/ Drátové a přes mobilní sítě na internetu, bezdrátové poptáním uživatelů v sousedství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.