Ahoj, koupil jsem set nvr se 4 kamerami od evolveo. (Evolveo detective poe8 smart). Nejsem IT expert, takže jsem si ho vybral právě proto, že by měl být plug&play, jen zapojit ethernetový kabel a nvr by si měl kamery najít sám. No bohužel nefunguje, kamery nenachází. Zkoušel jsem všechno, včetně nových patchkabelů, zkoušel jsem to milionkrát, strávil x hodin. Psal na helpdesk evolveo, tam mi popsali postup jakým postupuju od začátku a nic víc. K síti se mi ho taky nedaří připojit. Byl jsem tak zoufalý, že jsem to přisoudil problému konkrét nvr a reklamoval ho. Dostal jsem úplně nový druhý a úplně stejný problém. Přitom lidi co píšou recenze problémy nemají, našel jsem jednu recenzi se stejným problémem kde evolveo se k tomu vyjádřilo stejně jako mně. Jaký může být problém, co víc můžu dělat?
Zkuste popsat svůj postup, ať se máme od čeho odrazit... na NVR máte připojen router, myš. LCD monitor, kameru a napáječ? Pak první přihlášení - změna hesla, zadány kontaktní údaje,...v rozhraní "Guide-General Setting" všechna další nastavení...připojení k síti, IP kamer, ...atd
Jsou kamery pod napětím? Kamery mají krátký kablík s konektorem, kam dáváte svůj patch kabel od nvr? Na konektoru bývá blikající led signalizující napájení a funkci. Nvr mívá hdmi pro připojení třeba k televizi a pak se provádí nastavení.
Samozřejmě nvr je připojeno přes hdmi do televize a nastavení probíha přes něj. Kamera pod napětím je, svítí jak ledka tak i IR přísvit když ji zakryju. Na nvr svítí oranžová i zelená ledka. Akorát při “vyhledávání zařízení” nvr prostě kameru nenajde. Taky se nedaří ho dostat do sítě, ledky na switchi i nvr svítí, když se připojím k routeru tak vidím, že ip adresa nvrka je přihlášená, ale přístup k internetu nvr stejně nemá. Ale kamery by měly fungovat i bez sítě, takže tohle je vedlejší
riva
A IP adresa NVR je nastavena stejně jako vaše LAN? Tedy má adresu obvykle něco jako 192.168.c.d, kde c je stejné jako vše ostatní v LAN?
Kamery mají podporovat onvif. Můžeš zkusit nainstalovat IP Centcom apps.microsoft.com/... jestli kamery najde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.