Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spárovat kamery s NVR

Od: patrik odpovědí: 4 změna:
Ahoj, koupil jsem set nvr se 4 kamerami od evolveo. (Evolveo detective poe8 smart). Nejsem IT expert, takže jsem si ho vybral právě proto, že by měl být plug&play, jen zapojit ethernetový kabel a nvr by si měl kamery najít sám. No bohužel nefunguje, kamery nenachází. Zkoušel jsem všechno, včetně nových patchkabelů, zkoušel jsem to milionkrát, strávil x hodin. Psal na helpdesk evolveo, tam mi popsali postup jakým postupuju od začátku a nic víc. K síti se mi ho taky nedaří připojit. Byl jsem tak zoufalý, že jsem to přisoudil problému konkrét nvr a reklamoval ho. Dostal jsem úplně nový druhý a úplně stejný problém. Přitom lidi co píšou recenze problémy nemají, našel jsem jednu recenzi se stejným problémem kde evolveo se k tomu vyjádřilo stejně jako mně. Jaký může být problém, co víc můžu dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste popsat svůj postup, ať se máme od čeho odrazit... na NVR máte připojen router, myš. LCD monitor, kameru a napáječ? Pak první přihlášení - změna hesla, zadány kontaktní údaje,...v rozhraní "Guide-General Setting" všechna další nastavení...připojení k síti, IP kamer, ...atd

riva
hodnocení

0x
Jsou kamery pod napětím? Kamery mají krátký kablík s konektorem, kam dáváte svůj patch kabel od nvr? Na konektoru bývá blikající led signalizující napájení a funkci.
Nvr mívá hdmi pro připojení třeba k televizi a pak se provádí nastavení.

patrik
hodnocení

0x
Samozřejmě nvr je připojeno přes hdmi do televize a nastavení probíha přes něj. Kamera pod napětím je, svítí jak ledka tak i IR přísvit když ji zakryju. Na nvr svítí oranžová i zelená ledka. Akorát při “vyhledávání zařízení” nvr prostě kameru nenajde. Taky se nedaří ho dostat do sítě, ledky na switchi i nvr svítí, když se připojím k routeru tak vidím, že ip adresa nvrka je přihlášená, ale přístup k internetu nvr stejně nemá. Ale kamery by měly fungovat i bez sítě, takže tohle je vedlejší
riva

A IP adresa NVR je nastavena stejně jako vaše LAN? Tedy má adresu obvykle něco jako 192.168.c.d, kde c je stejné jako vše ostatní v LAN?

Kamery mají podporovat onvif. Můžeš zkusit nainstalovat IP Centcom apps.microsoft.com/... jestli kamery najde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]