Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání notebooku

Od: mat9 odpovědí: 9 změna:
Vážení,
chtěl bych Vás požádat o pomoc. Mám notebook Asus Zenbook. Včera jsem na něm pracoval a najednou se vypnula obrazovka. Restartoval jsem ho ale po pár vteřinách se vždy obrazovka vypne. Na notebooku dál svítí podsvícení kláves a notebook hučí jakoby dál běžel (možná běží jen ventilátor). Další věc je, že notebook musí být v zásuvce, jinak se ani nezapne. V případě, že napájení odpojím okamžitě se vypne. Zkoušel jsem tovární nastavení. Nepomohlo.
Předem děkuji za rady.
S pozdravem
Matěj

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

V případě, že napájení odpojím okamžitě se vypne

Neblbne tedy konektor? Zenbook má dost tenkej jak na staré nokii co si pamatuji. Měl to podobně i Asus EEE 1001HA. U mě to tak bylo a musel jsem si konektor na desce v notebooku přeletovat a dát tak druhej.

mat9
hodnocení

Je možné, že by ale svítila klávesnice a hučel větrák? Než se vypne po pár sekundách obrazovka, jde vidět na ukazateli baterie 43%.
bear

A jak je stará baterka? Je ještě origo původní, nebo už měněná nějaká druhovýroba? Já, když dal druhovýrobu do jednoho telefonu, tak ukazoval jen 100% a pak 12%. Nic mezi.

Taky je možné, že se poškodil nabíjecí obvod na desce.

Nemáš možnost zkusit i jiný adaptér? A používáš origo adaptér nebo nějaký univerzál s několika koncovkami v sadě?

mat9
hodnocení

Notebook jsem kupoval jako nový, tak 4 roky zpátky. Navíc když se notebook dával do továrního nastavení tak běžel cca hodinu aniž by se obrazovka vypla.
bear

Nabije se baterka na 100%?

Jak dlouho běží pouze na baterku?

Děje se to až teď, nebo to tak pozvolna začalo blbnout v rámci nějakého časového období?

mat9
hodnocení

Když najedu do Biosu tak baterka ukazuje 43% ale z této hodnoty nestoupne. Stalo se to náhle.

hodnocení

0x

Především vyzkoušet jinou baterku. Pokud se po odpojení napájení ntb okamžitě vypne, je prakticky jisté, že baterka je v čudu.

Ještě bych zkusil baterku vyndat a jet jen na síť. Jestli závada "zmizí", je ta baterka jistá a je nutné koupit novou.

Vadná baterka také může ukazovat nesmysly o svém stavu - viz těch 43%, ze kterých se nehýbe!

doplněno 16.05.25 19:26:

PS: Závada adaptéru je nepravděpodobná, baterie je na prvním místě!

doplněno 16.05.25 19:38:

Vyndejte baterii a vyzkoušejte jen na adaptér!

Displej může vypínat třeba při přetížení adaptéru, který se snaží nabít vadnou baterii!

mat9
hodnocení

Také se domnívám, že je to o baterce. Jen nechápu, proč se po pár vteřinách obrazovka vypne, ale když najedu do Biosu tak se nevypne.
halamus

BIOS nemá takovou spotřebu energie, jako Windows.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]