Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 11 na nepodporovaném HW

Od: paajam® odpovědí: 3 změna:

Ahojte, upgradovali jste někdo notebook nebo počítač na WIndows 11 i když podle testu má nepodporovaný procesor? Pokud ano, jak probíhal upgrade? A fungují teď windowsy bez problémů?

Mám procesor AMD A4-9120 RADEON R3 a uvažuji, jestl ito zkusit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x
Win 11 na pc s nepodporovaným procesorem nainstalovat i používat jde bez problému (alespoň před cca půl rokem ještě nainstalovat šel, nevím jak upgrade, ale čistá instalace ano), ale je to jen základní verze bez aktualizací, které ani nejdou stáhnout přes windows update.

lll
hodnocení

2x
Podle mých zkušeností to jde, i upgrade i čistá instalace, ale jen s verzema nižšíma než 24h2. (Upravená instalačka rufusem, nebo s přepínačem setup /product server)
Aktualizace se stahují, jen se nikdy nenabídne aktualizace na 24h2.
Při instalaci w11 rovnou 24h2, pak při prvním pokusu restartu po instalaci se restart nepovede, notebook nenabootuje a šlus. Řešení tohoto jsem nenašel.

hodnocení

1x
Nevím jak upgrade, ale čistá instalačka jde vytvořit tak, aby šla instalovat na nepodporovaný hw. Mělo by to fungovat, ale osobní zkušenost nemám - přešel jsem na linux už s příchodem windows vista. On si microsoft může v budoucnu ten podporovaný hw prostě vynutit jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]