Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s wifi

Od: mira odpovědí: 18 změna:

V notebooku nevidím svou vlastní wifi. V telefonu nebo v jiném zařízení je vidět. V okolí jsou dvě skryté sitě, ale taky to není moje. Notebook je nově nainstalovám systém, ale dělalo to ještě dříve před novou instalací.Co s tím, kde může být chyba?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Chtělo by to znát parametry notebooku i WiFi sítě, třeba aspoň přes aplikaci WiFi analyzér na mobilu.
Buď bude problém v čísle kanálu (12 a 13 bývají u některých zařízení problém) nebo v použitém pásmu (2,4 GHz umí obecně všechna zařízení, 5 GHz některá, hlavně starší, ne).
mira
hodnocení

Jak píšu níž, podle toho vysílá ten modem na obou pásmech.

Tak změňte kanál, s tím kanálem 13 některá zařízení prostě nekamarádí.
mira
hodnocení

Kdybych věděl jak, poradte jak

V nastavení toho modemu/routeru.

Pokud se nic neměnilo, tak na zařízení, které je k němu připojené, napíšete jako adresu do prohlížeče http://192.168.0.1
heslo pro přihlášení najdete na štítku na modemu (Settings password).
V pokročilých nastaveních vyberete bezdrátové sítě a u 2,4 GHz nastavíte kanál na "ručně"a zvolíte jiný vhodný kanál, ideálně takový, jako vám řekl ten Wifi analyzer jako nejvhodnější (nejméně zarušený).

Návod případně zde:
pics.vodafone.cz/...

mira
hodnocení

To by mohlo pomoci, pak se na to podívám, ale bojím se abch si to nepokazil víc.

Když nebudete sahat do žádného jiného nastavení, tak není co pokazit.

jiriz
hodnocení

0x
Umí notebook 5 GHz Wifi?
mira
hodnocení

to si nejem jist ale modem + router vysílá na obou pásmech

hodnocení

0x

Nemáte náhodou tu WiFi na 5 GHz a starší notebook který to neumí?

mira
hodnocení

vysílá to na obou pásmech co jsem zjistil.

hodnocení

0x

WiFi může být na kanálu 13 a notebook v regionu USA, kde není kanál 13. Ten je v regionu Evropa,

Na kterém kanálu máte tu WiFI?

mira
hodnocení

Popisuji to nížeji. Ale proč to dříve šlo a najednou ne? Jiné věci notebooky tablet a telefony staré (android 6 i novější android 10) se připojí hned bez nějakého nastavování .

mira
hodnocení

0x
Jedná se o HP ProBook i5 4540 nebo nějak tak se jmenuje.Vozil jsem jej na služební cesty.Všude se připojím,vidí každou síť Wi-Fi ale tu mou ne.Připojeni mam od Vodafonu, Připojení vidí každý telefon i PC,na jednom mám dokonce XP ,na dalším 7 a mám i 10. Přesně na parametry se podívám až v pátek,co se dostanu domů.Dřiv síť viděl a najednou ne.Vidi ostatních 20 ale mou ne.

hodnocení

0x

Od označení vlastní wifi si představím daný přístroj v režim uaccess pointu (hostapad, nebo hotpost) :<
Jaká je wifi karta notebooku? soudím, že to bude stará vykopávka, co asi nemá 5GHz a možná umí maximálně 802.11n
Tip: do smartprthponu aplikaci wifi analyzer ( f-droid.org/... ) a tam klikem uvidíš standard wifiny.
Záleží tak na nastavení access pointu, hlavně b/g protection mode, frekvenci
podle mě reinstalace: může být příčina :ncpa.cpl, wifi, vlastnosti, konfigurovat, upřesnit tam jsou nějaké paramtry, které taky něco mění, třeba jako povolená mody
hodilo by se i znát pod jakou sílou signálu wifiny vidíš
mira
hodnocení

Jak píšu vlastni wifi, myslím to takhle. Od O2, nyní Vodafone mám bílý modem router na výšku má na sobě vepředu Connect box a vzadu má na sobě napsáno Compal CH7456LG-LC a našel jsem , že umí 2,4 i 5GHz. Já tomu nerozumím ale wifi analyzer mě říká- můj název sítě ,-50dBm, Ch 13, 2472MHz 3,1m, 5650-5690 (40Mhz) Compal broadband Network.(WPS WPA WPA2 pak že jsou nejlepší kanály 9-10 . síla signálu je max jsem od toho 3 metry . a ten notebook je HP Probook 4540s --Intel i5 3230M 2,6Ghz Wifi tento probook 4540s viděl a já jej měl jen v práci. Ale vzpomínám si ze to tady až taky asi před měsícem nešlo. V práci mšním dost místa , připojen jsem na různých místech česka na wifi hotelu ap. Všude bez problémů. i telefon . A doma s připojím jakýmkoliv telefomem, tabletem. Teď mě navíc odešel disk a tak jsem nainstaloval nově Windows10 a chyba přetrvává.Host se s tím budu muset smířit, jiný notebook co mám ASUS R500V a HP 6730b se připojím.

cien
hodnocení

0x
Občas se mi to stává na starším Lenovu s Win 10. Většinou pomůže restart routeru a zase je na pár měsíců pokoj. Restart počítače naopak nepomáhá.
mira
hodnocení

to nepomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]