Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit hudební soubory na kartě

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám na paměťové kartě nahrány hudební soubory v MP3 a některé nejdou spustit, protože jsou poškozené. Když kartu vložím do PC, tak se normálně nahraje a otevře. Prosím o radu, která aplikace by soubory na kartě opravila.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pochopil jsem, že v PC soubory normálně hrají? Pokud ano, tak soubory nejsou poškozené, ale pro jiné zařízení kde hlásí, že jsou poškozené soubory mají nestandartní formát MP3, neboť MP3 mohou mít hromadu různých variant tohoto formátu...

hodnocení

0x

Když jsou soubory poškozené, tak může být vada na paměťové kartě. To je pak nejlepší všechno z karty překopírovat (dokud to ještě jde) na jiné zařízení nebo novou kartu.

Ale soubory, které už jsou poškozené tak ty už překopírovat nepůjdou.

Na opravu nebo obnovu souborů existují programy. Problém je v tom, že když zjistíš poškozené soubory, tak už na kartu nesmíš zapisovat / ukládat jakákoliv data. Jakékoliv ukládání může stávající data na kartě přepsat a pak už nepůjdou data obnovit.

Taky pro obnovu souborů musíš mít nějaké základní počítačové znalosti a i znalost angličtiny se hodí.

Pokud jsou to nějaké MP3, které máš uložené i jinde, tak je lepší najít ty soubory v nějaké záloze dat.

mll
hodnocení

0x

A teď je otázka, jestli je to chyba karty (pak je potřeba vzít novou, oni ty paměťovky moc nevydrží, ale zase moc nestojí) nebo jen chyba souborů. U paměťovky je dost možné obojí, nebo že jedno je důsledek druhého. Ale pokud systém nehlásí I/O chybu, tak je karta asi dobrá. (Nevim kam se na to chodí do windows, v linuxu je na to příkaz dmesg a chyby jsou ve výpisu vyznačené červeně. Ale dá se předpokládat, že pokud nebyla žádná hláška o chybě, tak je to OK.)

Žádná aplikace neopraví soubory. Ale je možné, že je chyba v systému souborů a na to jsou mraky aplikací. Některé (chkdsk) mají za úkol opravit médium (pro další ukládání) a ne zachraňovat soubory (ten chkdsk se chová dost agresivně, co se mu nelíbí to maže, dřívější verze tak agresivní nebyly). Já třeba mám dobré zkušenosti s GetDataBack, ale je to placený program (cca 79€), mám ho koupený.

Pokud ty soubory existujou i v jiné kopii (což bych u souborů na kartě, pokud to neni ještě nezazálohovaný primární záznam, logicky očekával), tak bych se nějakou opravou vůbec nezabýval, vadné bych smazal a nahradil bezvadnými.

riva
hodnocení

0x

To neopravíte. Kartu vyhodit, nebo používat jako nespolehlivou na věci, u kterých nevadí, když o ně přijdete. A pokud je karta koupena z pochybného zdroje, možná byla závadná už od začátku, jednu dobu to bylo docela časté šizení zákazníků.

Tato média po koupení hned zkontroluji utilitou h2testw.exe a případně reklamuji.

hodnocení

0x
Free je třeba Recuva. Napřed kartu uložit jako bitovou kopii na disk, a pak si s ní hrát.
hodnocení

Díky moc, zkusím to.

hodnocení

0x

Já teď nedávno řešil zajímavou věc..

v mobilu mi microSD funguje pár týdnů, pak napíše chybu - nutno formátovat, ale po restartu telefonu funguje dál...

Vyměnil jsem SDkartu, ale i nová se chová stejně - takže si myslím, že problém mám v telefonu, který občas takto blbne. V jiném přístroji totiž ta karta funguje bez potíží.

Tohle ni dělal tuším Xiaomi 11s. Bylo to dost j vzteku. A kontakty to nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]