Nejste přihlášen/a.
K otevírání a následně tisku používám Adobě acrobat(bezplatný) přeinstaloval jsem PC a současná verze je při načítání strašně pomalá a nabízí spoustu dalších možností, ty já ale nevyužiji. Poradíte program,který otevře dok.*pdf rychleji? děkuji
Skoro každý internetový prohlížeč umí zobrazit PDF soubory, z každého prohlížeče lze tisknout.
Sumatra PDF a Fotit Reader tu jsou zmíněny, oba jsou lépe hodnocené, než nabobtnalý Adobe Acrobat Reader.
Máte naprostou pravdu, jedna z posledních aktualizací Acrobat Readeru se "zahryzla" do systému opravdu nechutným způsobem. Například ve Wordu 365 se mi od té doby jako výchozí možnost exportu do PDF nabízí placená Adobe služba.
K alternativám nemám co dodat, webový prohlížeč, Sumatra, Foxit... Záleží ovšem, zda řádně otevřou úplně všechna pdf. Já často používám jeden specifický typ pdf, kvůli jehož řádnému zobrazení jsem si musel naistalovat PDF24 (funguje i jako velmi slušný nástroj pro export do pdf), i když občas otravuje s žádostí o přechod na placenou verzi.
Osvědčila se mi summatra sumatrapdfreader.org/... právě protože ten program od adobe zbloatwarovatěl už před mnoha lety. Předtím jsem používal sorax, ale to je mrtvý projekt už dlouhá léta. Pak jsem dlouho používal linux, kde je prohlížeč pdf v distribuci a právě při překvapení z desítek (oni stále ani v roce 22 nemají v distribuci prohlížeč pdf?) jsem objevil tu summatru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.