Nejste přihlášen/a.
Poradíte mi prosím jakou powerbanku na nabíjení notebooku? Podle čeho vybírat? Vůbec tomu nerozumím. Nechci do ní zas moc investovat. Děkuji
Powerbanku pro notebook vyrábí přímo výrobce notebooku a říká tomu přídavná baterie.
K dotazu: ty nevíš co chceš a vůbec tomu nerozumíš a nechceš moc investovat. Nic víc jsi nenapsal.
Když se budeš obtěžovat a napíšeš typ a výrobce notebooku, stávající dobu provozu na baterii a co čekáš od powerbanky, tak už třeba někdo bude vědět a poradí.
To snad už dneska ani neexistuje. To měly staré notebooky - dokovací konektor a konektor na přídavnou baterii. Obojí muselo být přesně pro danou řadu notebooků. Dneska máme konektor USB-C, který k tomuto právě slouží a dokovací stanice jsou tak univerzální. Přídavnou baterii pak nahrazuje powerbanka. Blbý na tom je, že notebook neví, že jede na baterku a chová se jako když jede ze sítě (což může trochu provozního času ubrat).
Tahle alza.cz/... asi nesplňuje " Nechci do ní zas moc investovat" ale má skvělej displej, výkon, že zvládne i dva notebooky a kapacitu akorát do letadla.
Alzapower 60W 30Ah nemůžu najít, tu jsem měl předtím, respektive ji stále mám, to při ceně 999 korun bylo skvělé (těch 999 bývalo v "akci"jinak 1200-1600 podle toho, jak se mimozemšťan vyspal).
Když jsem byl naposledy v Planeu nebo co to je vedle Máje v Praze, tak tam měli vystaveno něco podobného, jen to nemělo značku alzapower. No ale nakonec jsem koupil ten choetek.
Při výběru je potřeba zkontrolovat jestli ta powerbanka podporuje stejné napětí jako notebook (obvykle 20V některé ntb chtějí 12V nebo 15V) jinak se nedohodnou (v horším případě v lepším se ntb spokojí s menším napětím). Radši mám když to má displej s číslíčkama, on sice taky občas kecá, ale furt dává lepší infromaci než čtveřice diod.
To lacne nebude, NTB je celkom zrut energie, bezny vnutorny aku pack ma 10 ks clankov 18 650, co samo o sebe nieco stoji.
Ak chcete vydrz predlzit, musi tam byt tych clankov v powerbanke este viac, co bude vazit nejake tie kila. Celu situaciu zhorsuje konverzia energie v menicoch napatia, ucinnost je sice okolo 90%, ale stale ide 10% na zbytocne teplo prec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.