Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seznam mail x Gmail

Od: krtek6 odpovědí: 21 změna:

Kolegové...já už na to nemám nervy. Dostal jsem nový telefon Xiaomi 14T Pro, jako náhradu za Xiami 11T Pro a už asi hodinu se tu morduju s tím, že nejsem schopen do Aplikace Gmail přidat jako další účet svůj mail na seznamu. I přesto, že přihlašovací údaje mám správně (ověřeno na PC) tak mi to furt píše, že mám přihlašovací údaje špatně a nedokončí to nastavení. Setkal se někdo s tímto? *zed* Nikdy jsem tento problém neměl a to víc mě to sejří... Když jsem tohle dělal naposled z telefonu X na Xiaomi 11T pro tak problém nebyl...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A máte tam správně nastavené adresy poštovních serverů (IMAP, SMTP, porty, šifrování)? Na automatické vyplnění se nedá úplně spoléhat.
o-seznam.cz/...
krtek6
hodnocení

ja, tdy všude jsem byl...zkoušel jsem všechny možnosti, ale skončím vždycky na tom, že mi to napíše špatný heslo nebo jméno...ale to jsem kontroloval xkrát a mám správně (ověřeno na pc)

Hlavně správný porty, kdysi jsem s tím taky bojoval. Ne tedy u Seznamu, ale to na věci nic nemění.

krtek6
hodnocení

pro imap tam mají akorát 993 nebo 995 ...víc možností nemám...a nebo neznám...ani s jednou to nejde

hodnocení

1x

Dejte jineho klienta, treba AQUA mail jetli vam ten ucet tam prida, jen ze srandy.

krtek6
hodnocení

díky za radu...ale mám 2 telefony...starý, kde to funguje...a nový kde to nejde schopen přidat...nastavení na obou je stjené... btw...na seznamu mám dvoufázové ověření

- ja to chapu, ale chtel jsem, aby jste rekl, jo v jinem klientovi na tom novem telefonu to jde, ale v aplikaci gmail to nejde, vy mate stejne verze androidu i te aplikace?

krtek6
hodnocení

Aqua mail:

Server příchozí pošty IMAP: Chyba autentizace: NO requesting two-factor verification, please visit...

tak vidim ze neni chyba v aplikacich, vypni ten dvoufaktor, alespon na chvili

krtek6
hodnocení

tak teď nevím co jsem udělal, ale přes ten odkaz mě to pustilo zase do nastavení seznam aplikace...tam jsem vymazal všechny autorizační zařízení na verifikaci...znovu přidal novej mobil...uložil...načetl se email na Aqua...a pak jsem to zkusil znovu v Gmailu...a už to udělalo všechno co mělo...takže problém byl evidentně v tom dvoufázovém ověření...že se to někde s něčím bilo

btw...to dvoufátové ověření...jsem už vypínal xkrát a nefungovalo to...proto jsem byl už tak nervozní...teď to najednou vzalo...a funguje

DĚKUJI !

super, vyreseno

hodnocení

0x

Máte na mysli stav, kdy se emaily ze seznamu automatizovaně zasílají do Gmailu? Pokud Vám to nejde nastavit na telefonu, proč to nenastavíte v Gmail účtu přes počítač? Určitě je to mnohem pohodlnější, než se mordovat na telefonu. Tam pak nastavíte jen přihlašování do gmailu.

krtek6
hodnocení

ne...v telefonu je aplikace Gmail kde mám soukromý gmail účet, pracovní gmail účet a potřebuji tam přidat ještě soukromý seznam účet...takže otevřu gmail kliknu na ikonu profilu, kliknu na "přidat další účet" kliknu na "jiný" vyplním svůj seznam mail pak vyplním heslo...objeví se rekapitulace... "jmeno + heslo + imap.seznam.cz" dám další...a chyba... "nesprávná emailová adrsa nebo heslo"... *zed* ...heslo i adresa je správná

Když tak čtu nápovědu, tak mne napadá, že zadáváte heslo k Seznamu, ale mělo by se zadat heslo Gmailu... *zmateny*

Přihlášení k účtu Google pomocí jiné e-mailové adresy

Při vytvoření účtu Google automaticky dostanete adresu Gmailu. Pokud byste se však k účtu Google raději přihlašovali pomocí jiné adresy, můžete s ním propojit e-mailovou adresu od jiného poskytovatele. Tato adresa bude sloužit k přihlašování, resetování hesla, příjmu oznámení apod.

Alternativní e-mailová adresa musí splňovat následující kritéria:

Nelze použít adresu Gmailu.

Nelze použít e-mailovou adresu, která je již propojena s jiným účtem Google.

Při přihlašování pomocí této e-mailové adresy bude třeba zadávat heslo účtu Google.

krtek6
hodnocení

já se nechci k gmail účtu přihlásit jinak...já chci do emailového klienta (gmail) přidat další emailový účet

To jsem pochopil... při pročítání nápovědy bych řekl, že je to právě tenhle případ - přidání alternativního emailu.

pravec
hodnocení

0x

Zkuste napsat do kolonky e-mailové adresy jen jméno před zavináčem

krtek6
hodnocení

i to jsem zkoušel, ale jakmile nebude doména tak mě nepustí "Dál"

samozrejme vas nepusti , to byla zbytecna rada, seznam ma spousty domen

pravec

nous : Zkuste se, pokud máte účet u Seznamu odhlásit, zrušit synchronizaci a potom znovu přihlásit a napsat jen část e-mailové adresy před zavináčem a uvidíte, že se Vám ta doména "zavináč"seznam nabídne jako první (jinak samozřejmě i ty další jsou k výběru). Občas si toho někdo nevšímne a napíše celou adresu do 1. pole, takže vznikne požadavek na ověření blabla"zavináč"seznam.cz"zavináč"seznam.cz. Už jsem se s tím setkal několikrát, proto jsem to napsal.

krtek6
hodnocení

@pravec: problém byl už včera vyřešen...nějak se tam mezi sebou bilo nastavení dvoufázového ověření, přes které mě to nechtělo pustit...co mě však štvalo bylo to, že ten gmail furt hlásil špatné údaje než aby napsal, že chybí nějaká autorizace nebo něco...to mi ukázal až potom ten jiný klient, přes kterého to se poléčilo a potom zpětně jsem mohl přidat účet do gmailu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]