Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podezírám mého šéfa, že mi prohledával osobní notebook, který jsem nechal v práci... Nevím jak mohl zjistit moje heslo, možná mě viděl ho zadávat, netuším... Nicnémě jsem si jistý, že k tomu došlo během asi 10 minutového okna, kdy jsem se vzdálil. Myslím si, že mě podezírá, že si hledám novou práci. Má pravdu. Několikrát mi nebyl schopný proplatit přesčasy, které slíbil, že proplatí atd. Nechci mít už s jeho firmou nic společného, nicméně nechci aby do poslední chvíle věděl, že chci odejít. Přišel bych o osobní ohodnocení atd. Měl jsem staženou nabídku práce u konkurenční firmy, ale smazal jsem ji a "vysypal koš", je možné aby ji i tak nějak našel? Slyšel jsem, že je to možné nějak obnovit smazané soubory.. Pomohlo by formátovat disk? nebo i tak je možné smazané soubory najít? Díky
Mně ta celá historka přijde poněkud divná. Takže nosíte do práce svůj notebook. Dobře, třeba to máte dovoleno a pracujete na něm. Kujete pikle, odejdete pryč a nemáte přístup k NB zabezpečený?
Pokud smažete soubor a vysypete koš, soubory na disku fyzicky jsou. Jen nejsou vidět a supluje je volné místo. To znamená, že to volné místo musí být přepsáno, aby soubor zmizel. Pokud volné místo přepsáno není, existují programy na vyhledání takového souboru. To ale opravdu není záležitost deseti minut. Ten program se musí nainstalovat a pak prohledat všechna volná místa na disku. Programy na přepsání volného místa (kde jsou smazané neviditelné soubory) existují rovněž.
Proto mi ten příběh tak, jak jej píšete, nedává logiku.
...nechci aby do poslední chvíle věděl, že chci odejít...
Co je to "poslední chvíle"? Aby to nevěděl dokud nepodáš výpověď? Nebo až po výpovědní lhůtě na odchodu pozdravíš "s Bohem a zítra už nepřijdu"?
Možná pokud skutečně prohledával tvůj soukromý NB (fakt by mu na to stačilo 10 minut?), zjistil že chceš zahnout kramle a potřebuje tě, si uvědomí, že by tě nerad ztratil, začne se k tobě chovat oploceně a ty si tu výpověď ještě rozmyslíš.
Že trpím stihomamem to ještě neznamená, že mě nesledujou.
Pomůže disk přepsat jiným objemem dat. Další možnost je LOW level format.
Nicméně na hledání smazaných dat jsou speciální programy.
Pro Vaše účely postačí udělat znovu čistou instalaci na disk s běžným formátem disku.
Nekoukal se do historie webového prohlížeče?
Máte svůj mobilní internet a nebo sdílíte firemní LAN síť?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.