Nejste přihlášen/a.
V PC mám Windows 10 Pro, průběžně aktualizovaný. Hlavní disk SSD Cruzial 240 je rozdělen na C: (222 GB NFTS), neoznačený SYSTEM WINDOWS 100 MB NFTS a H: 1,3 GB NFTS označený jako Windows RE tols - ten však je prázdný.
Všiml jsem toho H: náhodou až nyní, počítač je v provozu cca 4 roky, jsem jednou přeinstaloval z HDD magnetického na současný SSD, žádné problémy.
Rád bych poprosil odborníky : je to tak v pořádku a pokud nikoli, co s tím?
Děkuji
nesahal bych na neho learn.microsoft.com/...
- pokud ti vadi to pismeno tak ve spravci disku mu odeber to pismeno H a nedavej tam nic
Není to samostatný fyzický disk, ale logický oddíl jednoho disku - partition - viz zde:
https://woshub.com/restoring-windows-recovery-environment-winre-in-windows-10/
Prostředí pro obnovení systému Windows (WinRE) je minimální operační systém založený na obrazu prostředí WinPE (Windows Preinstallation Environment), který obsahuje několik nástrojů pro opravu, obnovení a diagnostiku systému Windows. Pokud se systém Windows nepodaří spustit, pokusí se zavaděč BCD spustit prostředí WinRE, které může automaticky opravit problémy nebo poskytnout přístup k nástrojům pro obnovu. V prostředí WinRE lze opravit konfiguraci zavaděče, obnovit operační systém ze zálohy obrazu, vrátit se k bodu obnovení systému, spustit příkazový řádek atd.
Systém Windows RE se skládá ze tří souborů na skrytém oddílu pro obnovení (ve starších verzích systému Windows byl tento oddíl znám jako oddíl System Reserved).
- winre.wim - obraz WIM s prostředím WinPE, který obsahuje další nástroje pro obnovení systému Windows;
- boot.sdi - soubor SDI (System Deployment Image), který slouží k vytvoření disku WinRE v paměti RAM;
- ReAgent.xml - konfigurační soubor WindowsRE.
Dobrý den, ony v tom "prázdném" oddíle budou ukryté nástroje (Tools = nástroje) na případnou opravu OS Windows. Pokud byste moc toužil se tam podívat (což je zbytečné), tak je určitá pravděpodobnost, že by Vám to umožnil spuštěný OS Linux (např. Live CD s OS Linux). Zdravím!
Nejlepší řešení je ve správci disků to písmeno odebrat. Zbytečně to mate uživatele. Jinak je to v pořádku a ničemu to nevadí. Důležité je C: a ostatní jsou pro nějaké interní potřeby (ten první oddíl bývá bootovací a ten poslední "recovery tools" jak sám název napovídá slouží pro nějakou obnovu).
Prázdný může vypadat v průzkumníku, ale budou na něm skryté soubory.
To ještě ve windows je docela jednoduché, schválně koukám v linuxu, tam mám 5 oddílů (a to jsem ani nevytvářel swap, ten by byl šestý), ani jsem nějak nepátral, čemu který slouží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.