Nejste přihlášen/a.
Mám PC operační systém win 10 otvírám přes google chrome a naskakuje mi prohlížeč seznam, púořád to bylo dobré sem tam nějaká reklama ale teď to jede pořád vpravo na monitoru.když chci něco dělat , třeba psát e mail musím to pořád dokola odklikávat ,Jak tomohu odstranit , nebo to musím zaplatit , tak jak mě tožádá,nebo jak si mám nastavit jiný prohlížeč? Děkuji za rady, nedělejte si ze mě srandu ,Karel 73 letý důchodce
Požádejte někoho znalejšího. Vy máte trošku guláš v tom, co je co.
Operační systém Windows 10 se neotevírá přes google chrome, což je prohlížeč. Ale dešifroval jsem to tak, že prostě počítač vnímáte jako "ty internety".
Dále je potřeba si ujasnit, co myslíte pod pojmem prohlížeč Seznam. Já se domnívám, že otevíráte prohlížeč Chrome, ale s vyhledávačem Seznam, kde máte schránku. Prohlížeč a vyhledávač jsou dvě rozdílné věci. Ale oboje tyto stojí od Seznamu za starou belu, jsou naprosto tragické.
Kdybyste sem dal fotku obrazovky, samozřejmě se zakrytými osobními údaji a preferencemi, posunem se někam dále.
Google Chrome zakázal (nebo postupně zakazuje) využívání rozšíření, která fungují na tzv. Manifestu V2. Podporuje už jen novější trojku. Problém je, že pod V2 funguje většina blokátorů reklam, včetně AdBlocku nebo uBlock Originu. Jejich tvůrci se samozřejmě snaží přizpůsobit nové verzi Manifestu, bohužel v něm nemají tolik možností, aby reklamu blokovali tak úspěšně jako dřív.
Díky tomu máte v podstatě tři možnosti:
1. Budete trpět reklamu, která projde přes blokátory.
2. Zaplatíte si placenou verzi Seznamu, abyste se reklamy zbavil.
3. Změníte prohlížeč na jiný (například Mozilla Firefox), který na novou verzi Manifestu nepřešel a blokátory v něm stále fungují.
Kromě služby email jsou všechny ostatní služby seznamu placené. Pokud nezaplatíte, tak vám neukáže ani články ani tu reklamu, dokud ji nepovolíte. Seznam (+ jeho další stránky) jsem právě proto dávno vyřadil ze stránek, na které chodím (s výjimkou email seznam cz ale je jen otázkou času, kdy zpoplatní i ten). Podobná situace je na stránkách okolo centra, ale tam snad jde stále i odnesouhlasit smírování.
Abych používal nějaké adbloky, to je hluboko pod moji úroveň, oni ztratí konzumenta reklamy (a hlavně čárku v počtu uživatelů), já o nic nepřijdu (jejich zprávy jsou stejně bombastický titulek a zpráva na nic, ve které je nejvejš to samé, co v titulku).
Chodíte do práce? A asi chcete za tu práci i dostat zaplatit co? Tak snad chápete význam té reklamy na webu. Zadarmo to dělat nikdo nebude a pokud lidé nebudou ochotni platit za prohlížení webových strátek, tak jistá část zisku se vybírá v podobě reklamy. Na náš blog se se zaplým AdBlockem ani dostat nedá a jelikož se jedná o poměrně originální technicko-obsahový web, lidé si ten blokátor rádi vypnou.
rudoslave, tazatel píše "sem tam nějaká reklama ale teď to jede pořád". Znamená to, že Seznam atd. najel na komerci až v poslední době? Nebo je to jen obyčejná nenažranost?
@rudoslav Ano, chodil jsem do práce a ano, dostával jsem zaplaceno - protože o moji práci lidi stáli. Takže souvislost s reklamama o které nikdo nestojí mi nějak uniká a nechápu, proč by měl být @mil ten špatný, když na stránky seznamu, které se mu nelíbí, prostě nechodí. Já na ně taky nechodím, když teď dokážu najít obchody lepším způsobem a o ty jejich kecy nestojím.
@ rudoslav® 09.04.25 06:20 pokud lidé nebudou ochotni platit za prohlížení webových?strátek?, tak jistá část zisku se vybírá v podobě reklamy.
Lidé přece platí za prohlížení webových stránek několikrát - svému poskytovateli internetu a dodavateli energií. Co byste ještě chtěl? Uživatel má právo si vybírat a reklamy blokovat nebo Seznam nepoužívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.